Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Projektledare för tidsbegränsad anställning placering i Göteborg med operativt arbete i Höör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. SiS spelar en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Myndigheten är indelad i ett huvudkontor och tre verksamhetsområden. Verksamhetsområde ungdomsvård söder omfattar elva institutioner (ungdomshem) i södra Sverige. Verksamhetskontor för ungdomsvård söder är placerat i Göteborg och består utöver verksamhetsdirektören och verksamhetskontorschefen av ca tolv medarbetare inom områdena vård- och behandling, skola, hälso- och sjukvård, organisation, juridik, administration/registrator, ekonomi samt HR. Tillsammans ansvarar verksamhetskontoret för att planera och följa upp verksamheten inom hela verksamhetsområdet. Vi söker nu en projektledare för omställning av avdelning Karlsvik i Höör från missbruksvård till ungdomsvård. Uppdraget är tidsbegränsat till sex månader. Inplaceringsort är Göteborg men det huvudsakliga operativa arbetet kommer att utföras på plats i Höör/Skåne.

Arbetsbeskrivning

SiS befinner sig i stabsläge på grund av att vi just nu inte kan anvisa plats omedelbart. Som ett led i arbetet att förbättra platssituationen i ungdomsvården fattades nyligen ett inriktningsbeslut om att ställa om verksamheten vid avdelning Karlsvik i Höör från missbruksvård till ungdomsvård. Vi söker därför efter en projektledare som ska leda och samordna omställningsarbetet. Uppdraget innefattar inventering av vilka behov verksamheten har i relation till de krav som ställs på tvångsvård inom LVU. Insatser ska tidsplaneras för att göra omställningen så effektiv och smidig som möjligt. I projektet koordineras utbildningsfrågor, HR-frågor, vård- och behandlingsfrågor, säkerhetsfrågor och fastighetsfrågor.

Kvalifikationer

Krav • Relevant högskoleutbildning till exempel socionom, jurist eller beteendevetare • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift • God förmåga att snabbt inhämta, analysera och sammanställa både skriftlig och muntlig information • Erfarenhet av offentlig förvaltning • Körkort Meriterande • Kännedom och erfarenhet av SiS verksamhet • Erfarenhet av de olika delar som ska koordineras i projektet; utbildningsfrågor, HR-frågor, vård- och behandlingsfrågor, säkerhetsfrågor samt fastighetsfrågor Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt förmåga och fallenhet för att samarbeta och kommunicera. Du är lyhörd för andras behov och önskningar, samtidigt som det inte grumlar din egen kompass. Du är driven och ser lösningar där andra ser hinder och har en positiv grundsyn på verksamheten och på människor.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tidsbegränsad anställning sex månader. Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-14 Referensnummer: 2.9.1-4796-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Feldtmann
Stabschef
010-453 35 01
Gunnar Albinsson
Saco-s
010-453 41 54

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Frida Strandberg Landin
Seko
010-453 41 87


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS har före denna rekrytering redan gjort en bedömning av vilket rekryteringsstöd vi behöver. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt alla kontakter från rekryteringsföretag, försäljare m.fl. SiS välkomnar sökande oberoende av funktionshinder, kön, ålder, etnicitet och sexuell läggning. För mer information om SiS, besök vår webbplats www.stat-inst.se