Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare visstid, som kan bygga relationer

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund söker en Behandlingssekreterare för en visstids tjänst på enhet Rebecka. Som Behandlingssekreterare kommer Du att delta i arbetet kring utrednings- och behandlingsinsatserna för våra klienter. Du medverkar till att engagera våra kvinnor i det dagliga verksamheten utifrån den enskildes behandlingsplan. Du blir en del av det multidisciplinära team som finns kring våra klienter. Du kommer även att vara behjälplig med att insatserna planeras, utförs samt att dokumentationen kring behandlingsinsatser sker enligt gällande lagar och riktlinjer. En central del av arbetet är att samverka med socialtjänst samt upprätta klienternas behandlingsplan och delvis genomföra SiS utredning LVM. En utredning genomförs i form av insamlande av uppgifter, intervjuer, bedömningar, test och utlåtande där respektive kompetenser svarar för de olika delarna i utredningen. Vi arbetar utifrån vår värdegrund, respekt , omtanke och tydlighet både gentemot våra klienter och kollegor.

Kvalifikationer

Då vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet därför behöver du vara lyhörd och ha ett stort intresse av att arbeta med kvinnor som har en missbruksproblematik. Du har även god initiativförmåga, kan arbeta självständigt samt har god samarbetsförmåga. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har erfarenhet av att möta människor i en utsatt livssituation. Vi söker Dig som är utbildad socionom, har beteendevetenskaplig eller annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig högskoleutbildning om 210 p. Dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete är ett krav och erfarenhet av missbruksbehandling samt arbete inom eller i nära samarbete med socialtjänst är meriterande. Meriterande är även utbildning i samt erfarenhet av att arbeta med MI. Krav på körkort sedan 2 år finns.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Snarast enligt överenskommelse i 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-31 Referensnummer: 2.9.1-1586-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jenny Holsten
Avdelningsföreståndare
010-453 25 21
Rolf Lindqvist
Seko
010-453 57 97

Lotta Fastling
Bitr.avd.föreståndare
010-4532522
Johanna Öhman
OFR
010-453 25 50

Merja Aahtila
Saco
010-453 24 09Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Statens institutionsstyrelses webbplats