Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Administratör inriktning bemanning till SiS ungdomshem Tysslinge

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

På institutionen finns plats för 41 ungdomar, fördelat på sex avdelningar. Två av våra avdelningar tar emot ungdomar dömda enligt Lagen om sluten ungdomsvård, LSU, fyra avdelningar tar emot ungdomar enligt Lagen om vård av unga, LVU. Vi söker nu en administratör med inriktning bemanning och personalplanering för ett vikariat som sträcker sig till början av nästa år. En god chans för dig som vill skaffa dig erfarenheter eller vidareutvecklas inom bemanning i en spännande statlig verksamhet. I den här rollen arbetar du administrativt med att bemanna våra avdelningar på institutionen, både med bemanning på lång sikt och kortare sikt med mer akuta vakanser. Detta kräver att du kan arbeta i ett stundtals högt tempo och trivs med att ha kontakt med andra människor. Eftersom bemanningsbehovet kan svänga över tid är det viktigt att du är flexibel och kan anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du kommer använda datorn som ditt främsta verktyg med bemanningsplanering i systemet Besched samt personaladministration i systemet Primula. Du ansvarar bland annat för att: - Löpande planera och bemanna institutionens avdelningar med behandlingspersonal vid uppkomna behov, till exempel vid sjukskrivning, VAB, semester eller annan ledighet. - Administrera pass, övertid, sjukfrånvaro, ledigheter etc. för att medarbetarna ska få korrekt lön - Kartlägga utbildningsbehov och insatser för timanställd personal

Kvalifikationer

Du ska ha utbildning minst på gymnasienivå och gärna vidareutbildning inom relevant område för tjänsten. Du behöver även ha god datorvana och vana att arbeta i system. Har du erfarenhet av liknande arbete med bemanning, administrativt och serviceinriktat arbete är det meriterande. Det är också meriterande om du har kunskaper och erfarenheter av att tillämpa kollektivavtal och lagstiftning som styr arbetstid och arbetstidsvillkor. Erfarenheter av systemet Besched är också meriterande. Personliga egenskaper: - Stresstålig och kan självständigt planera och strukturera ditt arbete, men också omprioritera utifrån ändrade omständigheter - God kommunikativ förmåga - God relationsskapande förmåga - Serviceinriktad Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Vikariat till och med 2023-01-31 Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetstid: Kontorsarbetstid, flextid tillämpas. Löneform: Månadslön.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-21 Referensnummer: 4862-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Albin Öhman
Bitr. Institutionschef
010-453 42 02
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Mika Erkkonen
SEKO
072-530 07 41

Pontus Poysti
SACO
010-453 42 80


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.