Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Psykolog som vill göra livsviktig skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att arbeta med mottagning och bedömning- samt behandlingsplacerade flickor och pojkar? Vi söker en engagerad legitimerad psykolog som vill vara med att utveckla vår verksamhet, möta variationer och skapa nya kontakter. Som psykolog på SiS ungdomshem Margretelund ingår du i institutionens hälso- och sjukvårdsteam, som består av fyra psykologer och tre sjuksköterskor. Vi har även tillgång till läkare på deltid. Psykologernas och sjuksköterskornas arbete är fördelat så att man arbetar mot en eller flera avdelningar där arbetet sker tvärprofessionellt. Som psykolog bidrar du aktivt utifrån din specifika roll och är en naturlig och integrerad del i verksamheten. I Lidköping finns fyra avdelningar vilka består av två integrerade akut och utredningsavdelningar för pojkar, och två behandlingsavdelningar varav en låsbar för flickor och en öppen för pojkar. I Falköping finns två integrerade akut och utredningsavdelningar för flickor. SiS utvecklas ständigt och just nu genomgår verksamheten stora förändringar vilket gör det till en omväxlande och spännande arbetsplats. Psykologerna på Margretelund har arbetsområden som bedömnings- och krissamtal, risk- och behovsbedömningar samt utredningsarbeten men även konsultationer och ärendehandledning till personal. Du kan också ingå i vår egen gymnasieskolas Elevhälsoteam under rektorns ledning. Du bidrar även till institutionens kompetensutveckling genom att tillsammans med övriga psykologer genomföra utbildningar till personalen. Det innebär att du kan få möjligheten till egna utbildningar och certifieringar inom olika områden.

Kvalifikationer

Legitimerad psykolog. Meriterande är erfarenhet av arbete inom SiS ungdomsvård. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och engagemang. Körkort B krävs då vi har verksamhet både i Lidköping och Falköping.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-15 Referensnummer: 07380-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Feldtmann IC
institutionschef
010-453 35 00
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Catarina Fouganthine
avdelningsföreståndare Täppan
010-453 35 00
Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00

Frida Strandberg Landin
SEKO
010-453 41 87Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Anställningsintervjuer kommer att ske löpande. VI tillämpar arbetsprov och tester vid urvalsprocessen. Inför anställning tas utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här