Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Älvgården söker behandlingspedagoger

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Älvgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning.

Arbetsbeskrivning

Vi söker behandlingspedagoger för vård- och behandlingsarbete hos oss inom SiS LVM-hem Älvgården. Vi söker dig som har ett stort intresse att delta i det dagliga arbetet med våra klienter. I arbetet som behandlingspedagog deltar man i den dagliga verksamheten som en trygg förebild för våra klienter samt hjälper till att skapa en stabil och omvårdande miljö på avdelningen. Arbetsuppgifterna varierar och du kan antingen vara på avdelningen med våra klienter eller planera och genomföra samtalsgrupper, även resor ingår. I dina arbetsuppgifter ingår att dokumentera i enlighet med riktlinje. Andra arbetsuppgifter kan till exempel vara aktiviteter, enskilda samtal eller vara klienterna behjälplig med praktiska göromål.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska som lägst ha en 2-årig eftergymnasial utbildning till behandlingspedagog (utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola KY/YH), högskoleutbildning inom beteendevetenskap eller en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du dessutom erfarenhet från behandlingsarbete, missbruksvård eller arbete inom psykiatrin är det en fördel. För att lyckas i rollen som behandlingspedagog bör du som söker vara lugn och trygg med god självinsikt. Du fokuserar på rätt saker och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har en förmåga att agera lugnt i stressade situationer och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare samarbetar du väl med andra och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Du måste ha god förmåga att uttrycka Dig i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Provanställning tillämpas. Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-01 Referensnummer: 2.9.1-05409-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Linda Strömberg
HR-partner
010-453 70 15
Merja Aahtila
Saco-s
010-453 24 09

Mikael Vuopio
OFR
010-453 70 00

Rolf Lindqvist
Seko
010-453 57 97


Övrigt

Övrigt: Löneform: Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning. Schemalagd arbetstid dag/kväll med helgtjänstgöring, varannan helg. Vi kan komma att kalla löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Arbetsprov kan förekomma. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke-och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens Institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt all kontakt med säljare, rekryteringssajter och liknande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.