Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent - semestervikariat för dig som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Gudhemsgården erbjuder en intressant och trevlig arbetsplats med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Arbetet som behandlingsassistent är varierande och omfattar allt från att skapa en trivsam och fungerande vardag för våra klienter till att motivera dem till fortsatt vård i frivilliga former. Vi lägger stor vikt vid att skapa en stabil och trygg miljö. Det innebär att du är den viktigaste resursen i verksamheten genom din förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Alla insatser och åtgärder ska vägledas av SiS värdeord: respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

För semestervikariat krävs ingen formell utbildning. Känner du dig lockad av ett arbete där du kan göra skillnad och bidra till förändring är du välkommen med din ansökan. Eftergymnasial utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog, undersköterska/skötare, fritidsledare eller erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med stort engagemang, positiv människosyn, personlig mognad och god samarbetsförmåga. Körkort är ett krav, då det ingår en hel del resor i uppdraget.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Vi kommer löpande kalla till intervjuer och tillträdesdatum är efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-03-31 Referensnummer: 2.9.1-7801-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 40 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sara Ström
HR-generalist
010-453 62 11
Stefan Eriksson
Vice ordförande ST/OFR
072-553 61 31

Emelie Magnusson
HR-administratör
010-453 62 76
Åsa Magnusson
SEKO
010-453 62 89

Merja Aahtila
Ordförande Saco-S
010-453 24 09Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.