Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Ekonomiassistent till SiS LVM-hem Rällsögården

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomiassistent på SiS LVM hem Rällsögården arbetar du främst med budget- och prognosarbete, bokföring, inventering, inköp och månatliga avstämning av balanskonton samt diverse kontanthantering. Uppdraget ger dig en god inblick i institutionens spännande verksamhet. Du kommer även att vara delaktig i att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra ekonomiarbetet på institutionen. En viktig roll är att stödja verksamheten i ekonomiska frågor samt vara en operativ resurs i ekonomiska analyser och utredningar. Du ingår även i en liten grupp som hanterar systemadministrationen i verksamheten. Din närmaste kollega arbetar som HR-administratör med inriktning mot lön och personal, till viss del förväntas du hantera delar av detta uppdrag under t.ex. semestrar. Utöver det hanterar du löpande uppgifter på institutionens administrativa enhet.

Kvalifikationer

För att bli aktuell för tjänsten är det önskvärt med 2-års eftergymnasial utbildning inom ekonomiområdet. Högskoleutbildning är meriterande. Meriterande är: Erfarenhet av ekonomisystemet UBW (Agresso), e-handelsystemet Visma Proceedo samt Diabas. God IT-kompetens samt goda kunskaper i officepaketet. För att trivas som ekonomiassistent på Rällsögården ska du vara självgående, noggrann och ansvarsfull. Du är en positiv och flexibel person med hög servicenivå och har lätt att samarbeta med olika personalkategorier. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. Önskvärt med erfarenhet av ekonomihantering i statlig verksamhet Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Anställningen är på två år. Tillträde sker enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-27 Referensnummer: ref 2046 dnr 2.91-3238-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ingrid Öhrling
Institutionschef Rällsögården
010-4535702
Rolf Lindqvist
Facklig förtoendeman SEKO
010-4535797

Felicia Sandberg
HR-generalist
010-453 57 07
Merja Aahtila
Facklig förtroendeman Saco
010-4532409

Thord Jansson
Facklig förtoendeman OFR
010-4534181Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Rekryteringen sker löpande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här