Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikariat behandlingsassistent natt till SIS Ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och göra skillnad i sommar? SiS ungdomshem Långanäs söker nu dig som har ett stort intresse samt erfarenhet från att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Vi arbetar för att våra ungdomar, trots att de vistas hos oss under tvångslagstiftning, uppmuntras till och upplever att de har egna val och kan påverka sin egen utveckling så långt det är möjligt. Vårt arbete utgår från myndighetens värdeord; respekt, omtanke, tydlighet. Arbetet innebär kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och vi söker nu dig som vill vara med och bidra till att skapa en trygg, säker och omvårdande miljö för våra ungdomar nattetid. Du kommer arbeta med att bygga trygga relationer och möta ungdomarnas mående och behov nattetid, där du bidrar med trygghet och stabilitet för ungdomarna genom att vara en trygg förebild. Förutom det direkta behandlingsarbetet så ingår dokumentation, visitation och lokalvård av allmänna ytor och förberedelse av sysslor för dagpersonal i dina arbetsuppgifter. En annan viktig aspekt av arbetet är att skapa en struktur på avdelningen nattetid och bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Det kan komma att ingå i din roll som behandlingsassistent ett delegeringsförordnade för medicin. Bilkörning av ungdomar kan också komma att ingå. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha en fullgod gymnasieutbildning gärna tillsammans med dokumenterad erfarenhet från arbete med människor i utsatta livssituationer, som exempelvis arbete inom psykiatri eller LSS-omsorg. Det är också ett krav att du har goda IT kunskaper samt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Körkort är ett krav då det ingår bilkörning i arbetet. För att lyckas i rollen hos oss bör du som söker vara lugn, trygg och stabil med god självinsikt och gott omdöme. Du fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa genom att fokusera på rätt saker samtidigt som du har förmågan att agera lugnt i stressade situationer. Vidare har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och förhållningssätt, där du ser möjligheterna i förändring. Samarbete är något du gillar och du samspelar väl med andra genom att lyssna och anpassa dig till situationen samtidigt som du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett klart och välformulerat sätt att uttrycka dig på och du är duktig på att påverka och övertyga folk i din närhet. Vidare är du socialt utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och skapar enkelt nya kontakter samt underhåller relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar därför alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Deltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2.9.1-2436-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Li Guldbrand
Administrativ chef
010-453 36 06
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Maroa Kadhim
Administratör
010-453 37 37
Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00Övrigt

Övrigt: