Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS LVM-hem Älvgården arbetar med omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män med alkohol- eller drogberoende, samt män med samsjuklighet. I Älvgårdens verksamhet ingår utrednings- och motivationsarbete.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en avdelningsföreståndare till öppen avdelning, Thulegården. Du ansvarar för att leda avdelningen mot institutionens uppsatta mål med ansvar för avdelningens ekonomi, personal, arbetsmiljö, verksamhetskvalitet och dokumentation. Du ansvarar även för att förankra och implementera myndighetens beslut och regelbundet följa upp verksamheten som bedrivs på avdelningen. Du ingår i institutionens ledningsgrupp och är direkt underställd institutionschefen. I arbetet ingår chefsberedskap. Du kommer under din introduktion att tilldelas en mentor och Du kommer att ha stöd av övriga kollegor i ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har förmågan, viljan och modet att vara en trygg chef, ledare och arbetsgivarrepresentant. Du har lämplig högskoleutbildning exempelvis som sjuksköterska, socionom, jurist, ekonom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har vitsordad chefs- och ledarerfarenhet. Du ska ha en välutvecklad analytisk förmåga och vana att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Då verksamheten är av akut karaktär behöver du vara bekväm med att göra omprioriteringar och snabbt kunna växla både tempo och riktning. Samtidigt ställs höga krav på att du kan arbeta strukturerat och systematiskt för att säkerställa kvalitén i vården utifrån myndighetens mål, riktlinjer, värdegrund och gällande lagar. Du har förmågan att ta tillvara på medarbetares olika kompetenser och trivs med att motivera till delaktighet och ansvarstagande för att fortsätta utveckla personalen och verksamheten mot uppställda mål. Önskvärt är intresse för organisationsutveckling och förändrings- och kvalitetssäkringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med tvångsvård och har erfarenhet av att arbeta med vår målgrupp samt har kunskap i myndighetens olika datasystem såsom exempelvis Primula och BeSched. Det är även meriterande om du innehar myndighetens interna utbildningar i ledarskap, basutbildning, NPNL osv. Utöver det har Du god förmåga att uttrycka dig både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi tillämpar provanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-21 Referensnummer: 2.9.1 04818-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Angela Faleij
Institutionschef
010-453 70 01
Saco-S Merja Aahtila

010 - 453 24 09

OFR Danielle Vykander

010-453 70 60

Seko Rolf Lindqvist

010 - 453 57 97

Saco-S Gunnar Albinsson

010-453 41 54


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.