Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Grundskollärare 4-9 med inriktning mot NO-ämnen

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

Folåsa har en ny skolbyggnad med fräscha lokaler. Under våren 2021 kommer institutionen ställa om till att bara ha skolpliktiga flickor. Ditt arbete innebär undervisning i mindre grupper eller individuellt av de ungdomar som vistas på Folåsa. Antalet elever och lärartätheten möjliggör skiftande undervisningsformer. De flesta av ungdomarna har sedan tidigare varit föremål för extra insatser i skolan. En ungdoms placering på Folåsa innebär en tid med möjlighet till förändring. Utrymme finns för flexibla lösningar mellan teoretisk undervisning och mer praktiskt pedagogiskt arbete. Samarbetet mellan skolan och avdelningarna är tät och en utveckling av samarbetsformer och undervisning sker hela tiden. Arbetslaget består av 11 lärare och 1 specialpedagog + 1 Rektor.

Kvalifikationer

Vi söker en behörig lärare med inriktning mot NO gärna i kombination med annat ämne. Du bör ha ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar i behov av extra stöd. Du bör ha förmåga att anpassa dig vid snabba förändringar, vara flexibel. Motivationsarbete är en viktig del i arbetet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-25 Referensnummer: 2446-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malin Mossenberg
Rektor
010-453 21 06
Lena Henriksson
Saco
Nås via växel

Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Utdrag ur polis och belastningsregister krävs SiS tillämpar 6 mån provanställning Körkort för bil med manuell växellåda är ett måste. Rekryterings- och bemannings-firmor undanbedes bestämt.