Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Vill du möta tuffa utmaningar, utveckla dig inom ditt yrke och ingå i en organisation där din kompetens verkligen värdesätts? SiS ungdomshem Ljungbackens hälso- och sjukvårdsenhet består av två sjuksköterskor och fyra psykologer. Vi har även tillgång till psykiatriker en gång i veckan. Vi är ett välfungerande team med gott samarbete som arbetar utifrån myndighetens värdeord respekt, omtanke och tydlighet. Tvångsvård är en utmaning och ungdomar kan ha ett stort motstånd till förändring. Som psykolog hos oss kommer du få ett varierande och utvecklande arbete med fokus på utredning och behandling av ungdomar i svåra livsomständigheter. Utöver utredning- och behandlingsarbetet ingår att genomföra riskbedömningar samt att vara delaktig i de olika teamträffar som hålls tillsammans med andra professioner anställda hos oss. Arbetsuppgifterna innebär också att vara del i det övergripande behandlingsarbetet på institutionen och arbetet innefattar även pedagogiska insatser där du utbildar och handleder övrig personal för att ge dina kollegor kunskap och verktyg kring ungdomarnas förutsättningar. Om du är intresserad har du även möjlighet att arbeta med metodutveckling eller driva olika förbättringsarbeten. Det nära samarbetet med andra professioner hos oss, vårdgivare och socialtjänst är en självklar, utvecklande och rolig del av ditt arbete. Vi erbjuder en arbetsmiljö där du som medarbetare trivs och utvecklas. Vi behöver och värdesätter din kunskap och vi vill självklart att den ska bli ännu större. Alla psykologer inom myndigheten, träffas årligen för gemensam kompetensutveckling och du har även möjlighet till individuella satsningar. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du även få genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet. Vi har förmåner som exempelvis flextid, friskvårdsbidrag och subventionerade läkarbesök och läkemedel.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad psykolog och vill bidra till att ge placerade ungdomar bästa möjliga vård och behandling under sin tid inom SiS för att de ska klara av att hantera svåra situationer framöver. Som person är du flexibel, driven, initiativtagande och har god samarbetsförmåga samt ett prestigelöst förhållningssätt. Meriterande är erfarenhet av neuropsykologiska utredningar. Ytterligare meriter är erfarenhet av att handleda, arbeta med ungdomar samt förtrogenhet med KBT-inriktat behandlingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande. Provanställning 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-30 Referensnummer: 2.9.1-3808-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Niklas Borg
Bitr. institutionschef/Hälso- och sjukvårdsschef
010-453 67 19
OFR: Stefan Eriksson

072-553 6131

SACO: Gunnar Albinsson

072-529 15 34

SEKO: Margareta Wendel

010-453 6640


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.