Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikarier som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Statens institutionsstyrelse har tre institutioner i Göteborg. Dessa är Björkbacken, Fagared och Nereby. Institutionerna arbetar med alla inom målgruppen 12-21 år som är omhändertagna enligt LVU. För att läsa mer om respektive institution gå till: https://www.stat-inst.se/var-verksamhet/vard-av-unga/vara-ungdomshem

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi sommarvikarier som till våra institutioner, vill jobba på schema, jobba natt eller vara timvikarie sök en en utmaning I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och att motivera till förändring. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Det är ett tufft och utmanande men också roligt arbete. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Vi Söker dig som är en gränssättande, varm och empatisk person och som drivs av en stark inre glöd att tro på att förändring är möjlig och att förändring skapas i mötet med andra människor. Att du är en kollega som delar med dig av din kunskap och på så sätt bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt, lågaffektivt och tydligt sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Inför tillträde kommer du få gå en introduktionsutbildning.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-23 Referensnummer: 2.9.1-916-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Börge Skontes
Fagared
0104536306
Stefan Hasselfors
Seko.SiS
0104536429

Nadja Seyer
Nereby
0104533367
Johnny Staal
OFR
0104536307

Mats Benjamisson
Björkbacken
0104533321
Catharina Wikehult
Saco
0104536404
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Jobba hoss oss