Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Klarälvsgården söker behandlingspedagoger

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha en utmanande roll i en spännande och viktig verksamhet och samtidigt vara klientnära? Då ska du arbeta som behandlingspedagog hos Statens institutionsstyrelse, SiS. SiS ungdomshem Klarälvsgården söker nu behandlingspedagoger både till låsta avdelningar och öppen avdelning. I uppdraget som behandlingspedagog ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen utförs enligt rutin, medverka till ungdomarnas trygghet och bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls. Du kommer vara kontaktperson för ungdomar och ha ett utökat ansvar för ungdomens planering samt ha kontakt med vårdnadshavare för uppföljning av vården. Utöver det så kommer du att fylla en viktig roll gällande att planera, genomföra, dokumentera och följa upp den strukturerade behandlingen. Arbetet på avdelningen kräver i stor utsträckning ett praktiskt handlag då du dagligen tar hand om avdelningen med allehanda hushållssysslor.

Kvalifikationer

• YH-utbildning (2-år) motsvarande behandlingspedagog/behandlingsassistent eller högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning såsom beteendevetare, socionom eller socialpedagog. • Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. • Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver både långsiktig planering samt förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. • En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt. • För att nå målet med att skapa sysselsättning behöver du vara en driven och kontaktsökande person som inte är rädd för att söka upp aktörer inom arbete och fritid. • Alla vård- och behandlingsinsatser dokumenteras vilket innebär att du skall uttrycka dig väl i skrift samt självständigt skriva utlåtanden. • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. • B-körkort är ett krav Meriterande om du har erfarenhet av målgruppen och arbetat tidigare med tvångsvård i låst miljö samt myndighetsutövning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-04 Referensnummer: A1136439
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Milos Stojanovic
Tf. Avdelningsföreståndare
010 453 56 40
Johan Collin
ST
010 453 56 21

Saiwan Kamber
Avdelningsföreståndare
010 453 56 58
Pia Gullarbergs
SEKO
010 453 56 21

Hanna Löfgren
Avdelningsföreståndare
010 453 56 17
Henrik Isgren
SACO
010 435 56 26
Övrigt

Övrigt: • SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. • Intervjuer kan komma att ske löpande.