Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska till avdelningarna i Lund och Höör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning. Enheten Karlsvik tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en vikarierande sjuksköterska med tjänstgöring en dag i Lund och två dagar i Höör per vecka. Tjänstgöringsgraden är 40-50 % med möjlighet till utökning i samband med semesterperioder. Vårdarbetet utgår alltid från patientens individuella behov. Du kommer att arbeta med bedömning och behandling av patienters fysiska och psykiska hälsa. Arbetet består framför allt av omvårdnad, läkemedelshantering samt samverkan med andra vårdgivare. Du kommer att arbeta i team med andra sjuksköterskor, läkare, psykologer och behandlingspersonal. Du kommer också att medverka i behandlingskollegium där behandlingsplaner upprättas och följs upp. Arbetet är varierande, utmanande och verksamheten är under en ständig utveckling där du har stor påverkansmöjlighet. Dokumentation sker i journalsystemet TakeCare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet och gärna specialistutbildning i psykiatrisk vård eller som distriktssköterska. Personliga egenskaper Vi söker dig som vill och kan arbeta både självständigt och i grupp samt är trygg i din yrkesroll. Du är flexibel, ansvarstagande och har en empatisk förmåga. Vi ser även att du kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi begär alltid utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Deltid Vi tillämpar provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-29 Referensnummer: 2.9.1-1516-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Laila Siljedahl
Institutionschef
010-453 3001
Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Charlotta Sörman
Institutionsansvarig sjuksköterska
010-453 3011
Robert Sundel
SEKO
010-453 3050 avd Höje

Hans Jarlstad
Saco
010-453 3024Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföreing. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.