Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent Natt till SiS LVM-hem Rällsögården.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en behandlingsassistent till 94% nattjänstgöring, med placering på rällsögården. Som behandlingsassisten på Rällsögården jobbar vi utifrån Lag (1988:870) om vård av missbrukare och det uppdrag som det innefattar. För en behandlingsassistent är uppdraget att medverka till att klienten får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som hen behöver. Som behandlingspedagog bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och man dokumenterar enligt riktlinje. Arbetet som behandlingsassistent handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på, som allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning m.m. Även dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet

Kvalifikationer

Minst gymnasial utbildning samt flerårig erfarenhet av vård- och behandlingsarbete. Vid omvårdnadsarbete av hälso- och sjukvårdskaraktär kan nämnda krav ersättas med yrkesutbildning till undersköterska eller mentalskötare i kombination med flerårig yrkeserfarenhet. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Du vill och kan arbeta både självständigt och i grupp, du är flexibel, noggrann, ansvarstagande och en trygg förebild åt våra vuxna missbrukare. Du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Då arbetet innebär samarbete med olika yrkeskategorier, där du är Rällsögårdens representant, är god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner en förutsättning. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i både tal och skrift. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet. Utdrag tas från polisens misstanke- och brottsregister. Intervjuer sker löpande.
Se erfarenhetskrav under rubriken kvalifikationer

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Tillträde enl. överenskommelse Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-13 Referensnummer: Ref 2054 dnr: 2.9.1-4835-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Felicia Sandberg
HR-administratör
010-453 57 06
Rolf Lindqvist
Facklig förtoendeman SEKO
010-4535797

Daniela Dahlström
Avdelningsföreståndare
010-453 57 41
Thord Jansson
Facklig förtoendeman OFR
010-4534181

Merja Aahtila
Facklig förtroendeman Saco
010-4532409Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här