Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog som vill göra livsviktig skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Fagareds enheter i Marks kommun i Öxnevalla, Horred har plats för 16 ungdomar, skolpliktiga flickor omhändertagna enligt LVU.

Arbetsbeskrivning

Vi söker upp till tre behandlingspedagoger. Uppdraget som behandlingspedagog på avdelning Västergården är utmanande och komplext men samtidigt väldigt givande. Västergården är en behandlingsavdelning där du som behandlingspedagog har möjlighet att jobba med ungdomar i miljöer även utanför institutionen. Arbetet syftar till att hjälpa våra placerade ungdomar att återgå till samhället. Målet är att finna långsiktiga prosociala sysselsättningar inom fritid, skola och arbete samt att bryta tidigare destruktiva beteenden. Som behandlingspedagog på Västergården planerar och ansvarar du tillsammans med dina kollegor för den dagliga verksamheten. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer höga krav på samarbete och engagemang. I tjänsten ingår även att vara kontaktperson. Kontaktpersonens uppgift är att vara ungdomens länk till socialtjänst, myndigheter och övrigt nätverk. Som kontaktperson planerar och dokumenterar du behandlingsarbetet utifrån socialtjänstens uppdrag. Du skall representera ungdomen på personalmöten, behandlingsteam samt socialtjänstmöten och vara dennes företrädare. I arbetet som behandlingspedagog ingår också att du skall utföra dagliga aktiviteter med ungdomarna samt åka på läger. Praktiska sysslor såsom att städa och laga mat ingår dagligen.

Kvalifikationer

- Utbildning Lägst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. - Kunskaper och färdigheter • God svenska i tal och skrift • B- körkort - Egenskaper och förmågor • Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. • Förmåga att skapa engagemang och delaktighet • Förmåga att samverka med andra • God kommunikativ förmåga • Stresstålig • Relationsskapande Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Meriterande om du har erfarenhet av målgruppen och arbetat tidigare med tvångsvård i låst miljö samt myndighetsutövning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-12 Referensnummer: 2.9.1-4607-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Susanne Kohmann
Avdelningsföreståndare
0104536331
Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Johnny Staal
OFR/S
010-4536307


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.