Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent , avdelning Lycke, SiS ungdomshem Nereby

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Arbetsrollen som behandlingsassistent på avdelning Lycke SIS ungdomshem Nereby syftar till att ge våra placerade ungdomar upp till 16år god omvårdnad, omsorg samt motivera till hållbar förändring över tid. Behandlingsplaneringen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till avdelningen. Arbetet vilar på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften för att ge ungdomen verktyg och strategier kring de aktuella områden som det är fokus på under ungdomens placeringstid. Som behandlingsassistent på SIS Nereby är du stödperson för verksamheten där du samverkar med behandlingspedagoger, behandlingssamordnare, ungdomens familj/nätverk, socialtjänstens handläggare samt andra myndigheter och kontakter. I arbetsuppgifterna ingår att vara stödjande så verksamheten kan bedriva behandling och programverksamhet, dokumentera journalanteckningar, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande med ytterligare språk i skrift och tal. Du ansvarar för att ungdomarna är trygga och har en god omvårdnad. Tiden med ungdomarna skall ha tydliga mål och syften vilket innebär att man utför strukturerade aktiviteter under arbetspassen tillsammans med ungdomen, både enskilt och i grupp.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet inom ramen för ditt arbete. En trygg och säker arbetsmiljö innebär att du har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor, är trygg i rollen som statstjänsteman och innehar sunt säkerhetstänk utifrån våra riktlinjer och särskilda befogenheter. För att trivas på Nereby är du professionell, prestigelös, trygg, med förmågan att se lösningar i olika sammanhang. Tillsammans med dina kollegor kan du ställa om snabbt vid behov och är en i arbetsgruppen utan att släppa din ansvarsroll som vuxen förebild för våra ungdomar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-12 Referensnummer: 2.9.1-3363-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Plate
Avdelningsföreståndare

Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707

Daniel Thorpe
Bitr. Avdelningsföreståndare
0104533242
Magnus Ekström
SACO
010-453 3266

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3382Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.