Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska till Älvgården (måndag-fredag, dagtid)

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS LVM-hem Älvgården arbetar med omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män med alkohol- eller drogberoende, samt män med dubbeldiagnos. I Älvgårdens verksamhet ingår utrednings- och motivationsarbete.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på Älvgården ingår man i ett team av tre sjuksköterskor, en IAS och en undersköterska samt behandlings- samordnare, pedagoger och assistenter. På Älvgården finns psykolog och ett tätt samarbete med psykiatriker förekommer. Arbetsuppgifterna som sjuksköterska är varierande och utmanande. Du ansvarar tillsammans med övriga sjuksköterskor för hälso- och sjukvårdsfrågor med såväl somatisk som psykiatrisk omvårdnad. Vi vårdar många klienter med stora vårdbehov och komplexa psykiatriska tillstånd. God omvårdnad och motiverande insatser är en stor del av arbetet. Hoppas att du tycker tjänsten låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss!

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med flera års yrkeserfarenhet från missbruksvård, psykiatri eller liknande. Du är flexibel, kan arbeta självständigt, vågar fatta beslut och har lätt för att samarbeta med kollegor på olika nivåer. Vi vill att du är en person som är trygg i såväl dig själv som i din yrkesroll och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter då du kommer att vara en viktig del för att verksamheten ska fungera optimalt. Du ska vara empatisk, ha en positiv människosyn och kunna ge ett bra bemötande till klienter och kollegor. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet. Vi ser även det meriterande om du har erfarenhet av journalsystemet TakeCare. Utöver detta är du en god och trygg förebild för våra klienter och vill engagera dig i vår verksamhet och dess utveckling. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning i 6 månader. Månadslön med individuell lönesättning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-07 Referensnummer: 2.9.1-04571-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anders Blomfeldt
Avdelningsföreståndare
010-453 70 21
OFR Danielle Vykander

010 - 453 70 60

Gabriella Östman
Tillförordnad bitr. avdelningsföreståndare/IAS
010-4537009
Seko Rolf Lindqvist

010 - 453 57 97

Saco-S Merja Aahtila

010 - 453 24 09Övrigt

Övrigt: Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Arbetsprov kan förekomma. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens Institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller vanlig post. Vi hänvisar till vårt e-rekryteringsförfarande för att kunna hantera ansökningarna på ett snabbt och säkert sätt. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.