Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Biträdande avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en biträdande avdelningsföreståndare till vår behandlingsavdelning Kinnebäck. Avdelningen är låsbar och har plats för 7 flickor i åldern 16-21 år. Biträdande avdelningsföreståndare arbetar tillsammans med avdelningsföreståndaren med att leda och utveckla arbetet på avdelningen. I uppdraget ingår att kontinuerligt utveckla och följa upp verksamhetens kompetensutveckling, arbetet med ungdomarna och bemanning/schemaplanering för personal. Du kommer att ställföreträda avdelningsföreståndare vid dennes frånvaro samt omfattas av jourtjänstgöring chefsberedskap.

Kvalifikationer

Vi söker en positiv och driven person med intresse för ungdomsvård, behandlingsarbete och ledarskap. En förutsättning för arbetet är god förmåga att samarbeta såväl internt med personal, ungdomar och övriga kollegor, som externt med socialtjänst och andra myndigheter. Vi söker dig med reell erfarenhet av arbetsledning inom SIS. Med goda och dokumenterade färdigheter vad gäller konflikthantering med både ungdomar och personal, beslutsfattande, schemaläggning och förmåga att arbeta mot uppsatta mål och framtagen handlingsplan. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av strukturerat behandlingsarbete och ledarskap inom ramen för tvångsvård. I rollen som biträdande avdelningsföreståndare behöver du även ha god kunskap om särskilda befogenheter, tvångsvård och lagstiftning inom ramen för LVU. Som ledare ser vi att du är tydlig, beslutsam, driven och har mycket energi. Vidare har du hög integritet, är strukturerad, effektiv och stresstålig. Du bör ha akademisk grundexamen med 180 hp inom samhälls- beteendevetenskap. Socionom, socialpedagog eller annan utbildning/erfarenhet som kan bedömas som likvärdig av arbetsgivaren. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning i 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-21 Referensnummer: 3625-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Erica Dagerfelt
Avdelningsföreståndare Kinnebäck
010-453 35 00
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Urval och intervjuer kan ske löpande under annonseringstiden. Vid anställning kommer vi att begära utdrag ur misstanke-och belastningsregistret hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här