Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter som vill göra livsviktig skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi behandlingsassistenter för timanställning på SiS ungdomshem Tysslinge som är placerad straxt utanför Södertälje. Verksamheten tar på socialtjänstens uppdrag emot pojkar i åldrarna 16-21 år som är i akut behov av vård. I arbetet som behandlingsassistent ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Det kan komma att ingå i tjänsten att fungera som kontaktperson åt en eller flera ungdomar. Övriga uppgifter är bland annat dokumentation, externa kontakter och praktisk färdighetsträning på avdelningen tillsammans med ungdomarna.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasial utbildning och två års eftergymnasial utbildning inom adekvat område. Det är meriterande om du har examen från eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Meriterande är även utbildning inom MI (Motiverande samtal) och/eller ART (Aggression replacement training) samt högskolepoäng inom beteendevetenskap, liksom tidigare arbete inom socialtjänst eller psykiatri. Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbete. Vi ser också att du är en trygg vuxen förebild för våra ungdomar som arbetar utifrån myndighetens riktlinjer. Du har B-körkort, då arbetet kan innefatta resor utanför institutionen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Möjlighet till en fast anställning kan bli aktuell.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Intervjuer och tillsättning sker löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-15 Referensnummer: D-nr: 2.9.1-127-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Simon Solgård
Personaladministratör
010-453 42 17
ST/OFR - Jenny Kingstedt

010-453 40 77

Hanni Af Forselles
Avdelningsföreståndare

SEKO - Mika ErkkonenSACO - Pontus Poysti

010-453 42 90Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här