Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent dag på avdelning Rinnebäck

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Enheten i Lund tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa. Enheten Höör tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete där även kontaktpersonskap och delegering av medicin ingår i tjänsten. Denna annons gäller avdelning Rinnebäck. På avdelning Rinnebäck (12 låsbara platser) vårdas kvinnor med ett komplext missbruk i kombination med annan psykiatrisk problematik. Vi har också uppdrag att vårda kvinnor (7 platser av de 12) som har särskilt behov av stöd utifrån utagerande beteendeproblematik.

Kvalifikationer

Minst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. - God förmåga att bemöta klienter på ett lugnt och tryggt sätt, även i situationer som kan vara hotfulla - God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete - God förmåga både till självständigt arbete och samarbete med andra - God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, dokumentationsvana - God förmåga till prioritering av arbetsuppgifter med fokus på en tillräcklig god tillgänglighet och återkoppling till målgruppen - God förmåga att hantera konflikter och situationer där våldsinslag och hot är nära och/eller inträffar på ett lågaffektivt och humanistisk sätt och samtidigt agera med en gränssättande tydlighet i dessa situationer - Erfarenhet av arbete inom tvångsvård är meriterande - Kunskap och förmåga inom motiverande samtal (MI), återfallsprevention (ÅP) och självskydd (NPNL) ses som meriterande B-körkort är önskvärt. Vi begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Vi tillämpar provtjänstgöring. Intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-17 Referensnummer: 2.9.1-6499-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Laura Madsen
Vikarierande avdelningsföreståndare
010-453 3004
Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Birgitta Severinsson
Saco
010-453 3027

Patrik Riborg
SEKO
0104533040


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.