Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Semestervikarierande behandlingspersonal till SIS LVM-hem Rällsögården.Ref 2002

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter Vi söker vikarierande behandlingspersonal och undersköterskor för vård- och behandlingsarbete till SiS LVM-hem Rällsögården under sommaren 2020 (juni-aug). Som behandlingsassistent på Rällsögården motiverar du människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer att jobba med att bygga trygga relationer men också arbeta med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. I arbetet som behandlingsassistent deltar man i verksamheten som en bra och trygg förebild för våra klienter samt hjälper till att skapa en stabil, trygg och omvårdande miljö. Arbetsuppgifterna varierar och du kan antingen vara på avdelningen med våra klienter, planera och genomföra samtalsgrupper, genomföra enskilda samtal, åka på resor, vara klienterna behjälpliga med praktiska göromål, utföra avdelningsarbete som städ och tvätt m.m. Dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. För ytterligare beskrivning av arbetsuppgifterna, vänligen ta kontakt med aktuell kontaktperson, då arbetet skiljer sig lite mellan dag och nattjänstgöring.

Kvalifikationer

Kvalifikationer Gymnasial utbildning och personlig lämplighet med intresse för att jobba med människor. Det är meriterande om du har erfarenhet från missbruksvård/psykiatri eller har relevant utbildning som behandlingsassistent, socionom, undersköterska, mentalskötare eller liknande. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Du vill och kan arbeta både självständigt och i grupp, du är flexibel, noggrann, ansvarstagande och en trygg förebild åt våra vuxna missbrukare. Du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Då arbetet innebär samarbete med olika yrkeskategorier, där du är Rällsögårdens representant, är god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner en förutsättning. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i både tal och skrift. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet. Utdrag tas från polisens misstanke- och brottsregister. Intervjuer sker vid en gemensam rekryteringsdag 10 mars som du kommer kallas till. Introduktionsdagar 27-28 maj innehållande utbildningar mm.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid / deltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-01 Referensnummer: Ref 2002 Dnr: 2.9.1-386-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 20 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Kerstin Karlsson
Avdelningsföreståndare
010-4535706
Katarina Edell
Facklig förtroendeman OFR
010-4535700

Rolf Lindqvist
Facklig förtroendeman Seko
010-453 57 97

Merja Aahtila
Saco
010-4532409


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.