Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS LVM-hem Älvgården arbetar, utifrån uppdrag av socialtjänsten, med klienter som är dömda till omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män från 18 år med ett komplext missbruk ofta i kombination med annan psykiatrisk problematik s.k. samsjuklighet. I Älvgårdens verksamhet ingår abstinensbehandling, utredning och motivationsarbete.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en avdelningsföreståndare till vår låsta avdelning Dalhem. Du ansvarar för att leda avdelningen mot institutionens uppsatta mål med ansvar för avdelningens ekonomi, personal, arbetsmiljö, verksamhetskvalitet och dokumentation. Du ansvarar även för att förankra och implementera myndighetens beslut och regelbundet följa upp verksamheten som bedrivs på avdelningen. Du ingår i institutionens ledningsgrupp och är direkt underställd institutionschefen. I arbetet ingår chefsberedskap. Du kommer under din introduktion att tilldelas en mentor och Du kommer att ha stöd av övriga kollegor i ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har förmågan, viljan och modet att vara en trygg chef, ledare och arbetsgivarrepresentant. Du har lämplig högskoleutbildning exempelvis som sjuksköterska, socionom, jurist, ekonom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har vitsordad chefs- och ledarerfarenhet. Du ska ha en välutvecklad analytisk förmåga och vana att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Då verksamheten är av akut karaktär behöver du vara bekväm med att göra omprioriteringar och snabbt kunna växla både tempo och riktning. Samtidigt ställs höga krav på att du kan arbeta strukturerat och systematiskt för att säkerställa kvalitén i vården utifrån myndighetens mål, riktlinjer, värdegrund och gällande lagar. Du har förmågan att ta tillvara på medarbetares olika kompetenser och trivs med att motivera till delaktighet och ansvarstagande för att fortsätta utveckla personalen och verksamheten mot uppställda mål. Önskvärt är intresse för organisationsutveckling och förändrings- och kvalitetssäkringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och i skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-18 Referensnummer: 2.9.1-00915-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lisen Evaldsson
Tf Institutionschef
010-453 7011
Saco-S Merja Aahtila

010-453 24 09

OFR Danielle Vykander

010-453 70 70

Seko Rolf Lindqvist

010-453 57 97


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.