Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Vemyra söker behandlingspedagoger

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Vemyra befinner sig i en utvecklande fas, där arbetet som behandlingspedagog står i fokus. Institutionen har en ny ledningsgrupp som under hösten kommer att berikas med fler nya tillskott. I rollen som behandlingspedagog deltar du i planeringen och genomförandet av ungdomarnas vistelse. Arbetet ställer höga krav på samarbete, såväl med andra behandlingspedagoger som med övriga professioner. Du kommer som en vuxen förebild att arbeta nära ungdomarna och hjälpa till i vardagen, vilket även innefattar vardagssysslor som städning och tvätt. För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet och styras av etik och värderingar. Vidare måste du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Som vuxen förebild är du stabil, kontrollerad i stressituationer och en person som skapar kontakter lätt. Du behöver ha ett gott omdöme eftersom vården bedrivs med tvång och är komplex. Stor vikt läggs därför vid den personliga lämpligheten. Resor i tjänsten kan förekomma. Urval kommer att ske löpande.

Kvalifikationer

Du ska: • minst ha examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (YH/KY) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete • kunna förmedla dig i tal och skrift • ha datorvana Det är meriterande om du: • har utbildning i motiverande samtalsteknik (MI) • har utbildning i annat behandlingsprogram som bedöms lämpligt • har arbetat i låsta miljöer • minst ha 3 års erfarenhet från arbete med vård och behandling • ha erfarenhet av arbete med aktuell målgrupp • ha erfarenhet av dokumentationsarbete
Arbete med ungdomar eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Urval och erbjudande om anställning kommer ske löpande. Tillträde sker efter överenskommelse och kan även ske tidigare än angivet datum.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-31 Referensnummer: 2.9.1-3963-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Håkan Henriksson
HR-generalist
0104533408
Henrik Isgren
Saco
010-4535626

Cecilia Norman
OFR/ST
0104535514

Mika Erkkonen
Seko
010-453 52 12


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här