Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent som vill bidra till en livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Fagared har plats för 59 pojkar i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en behandlingsassistent till vår akutavdelning Backen på SIS ungdomshem Fagared i Lindome. Målgruppen är LSU-dömda ungdomar, ungdomar med LVU samt särskilt vårdkrävande ungdomar. I ditt arbete kommer du arbeta i ett team nära ungdomarna. Arbetet kan komma att ske på oregelbundna tider. Målet med ditt uppdrag är att upprätthålla avdelningens struktur, bygga relationer till ungdomarna och skapa hopp samt meningsfullhet i livssituationer som kantats av exempelvis psykosociala problem, missbruk, PTSD och psykisk sjukdom. Arbetet som behandlingsassistent är emotionellt och kommer vara utmanande på många plan. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. Delar av arbetet kommer vara riktade insatser på avdelningen för personal och behandlingsansvarig så som att bistå vid dokumentation och beredande av beslut. Även institutionsövergripande uppgifter som ansvar för ADAD, etikarbete, introduktion av nyanställda samt implementering av nya dokumentationssystem kan bli aktuellt.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet värdesätts högt, då den är ett avgörande verktyg i den relation du förväntas bygga med ungdomar och personal. Du behöver vara en trygg vuxen med empati, flexibilitet och ha en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare ska du också ha lätt för att samarbeta, ha en administrativ förmåga och en hög grad av struktur. Vi ser att du har stor vana av att föra journaler, behandlingsplaner och slutanteckningar samt att skriva myndighetsbeslut. Detta då ditt uppdrag är att stödja personal i daglig dokumentation på avdelningen. Kvalifikationer: • YH-utbildning (2-år) motsvarande behandlingspedagog eller högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning Såsom socionom eller socialpedagog. • Vara en trygg och stabil person, ha tålamod och förmåga att sätta gränser samt vara konsekvent. • Vara en prosocial vuxen med förmåga att samtala med ungdomar utifrån deras individuella behov och funktionsnivå. • Talar du flera språk ser vi det som en merit, men kravet är att du kan dokumentera på svenska. • Inneha B-körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-18 Referensnummer: 2.9.1-884-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anders Björkqvist
Avdelningsföreståndare
010-4536361
Johnny Staal
ST
010-4536307

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco
010-4536404


Övrigt

Övrigt: Provanställning på alla tillsvidaretjänster. Vandel tas på alla som anställs inom myndigheten. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.