Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS LVM-hem söker Behandlingsassistenter/pedagoger till semestervikariat

Arbetsplatsbeskrivning

SiS LVM-hem Östfora i Järlåsa nordväst om Uppsala tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning. Vi har särskild kompetens med för medicinsk omvårdnad och har i uppdrag att bedriva vård för klienter med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Vi söker behandlingsassistenter/pedagoger till semestervikariat. För en behandlingspedagog är uppdraget att medverka till att klienten får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som hen behöver. Som behandlingspedagog arbetar man med kontaktmannaskap, bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och man dokumenterar enligt riktlinje. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Arbetet som behandlingspedagog handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på som allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. Arbetstiden är oregelbunden, enligt schema, En del av arbetet innebär genomförande av av klientresor. Arbetsuppgifter av omvårdnadskaraktär/medicinsk omvårdnad ingår. Tjänsten är underställd avdelningsföreståndare

Kvalifikationer

Lägst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Vid omvårdnadsarbete av hälso- och sjukvårdskaraktär kan nämnda krav ersättas med yrkesutbildning till undersköterska eller mentalskötare i kombination med flerårig yrkeserfarenhet. Kunskaper och färdigheter: God svenska i tal och skrift B- körkort Egenskaper och förmågor: Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet Förmåga att samverka med andra God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Tjänsten kräver B-körkort samt tillgång till bil.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse Urval sker under pågående rekrytering

Ansökan

Ansök senast: 2022-03-27 Referensnummer: 00211-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Eva Lind-Dahlén
HR-generalist
010-4536007
Merja Aahtila
Representant Saco-S
010-4532409

Klas Andreasson
Avd fst
010-4536006
Nicole Leiringer
Representant SEKO
010-4536008

Anna Jansson
Avd fst
010-4536003
Erika Wallén
Representant OFR
010-4536000 vxl
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Denna annons avser semestervikariat vid Intagnings- samt Motivationsenhet Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke och belastningsregister.