Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Stigby söker Gymnasielärare MA/NO

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Stigby växer och utvecklas och söker just nu personal inom flera olika yrkesområden. Stigby har plats för 31 ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en akutavdelning två behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

Arbetsbeskrivning

Vi söker gy-lärare, ma/no, som vill göra livsviktig skillnad- är du en av dem? SiS ungdomshem Stigbys skolverksamhet erbjuder undervisning för 31 ungdomar. Eleverna studerar inom introduktionsprogrammet. De erbjuds grundskoleämnen, olika gymnasieämnen samt yrkesinriktad praktisk utbildning med inslag från arbetslivet i form av APL. Det finns fem yrkesprogram: industri, hantverk, bygg, fordon och transport samt restaurang- och livsmedelsprogrammet. Därtill har vi en fotbollsinriktning vilket innebär ett nära samarbete med öns fotbollsklubb VAIS då fotboll är ett viktigt inslag i både skola och behandlingsverksamhet. Undervisningen sker i små grupper. Skolverksamheten är en mycket viktig framgångsfaktor inom institutionsvården. Ditt uppdrag innebär att undervisa inom gymnasieskolan men även bedriva undervisning på grundskolenivå, då många av våra elever inte har slutbetyg från grundskolan. Majoriteten av eleverna har haft stora problem i sin tidigare skolgång. För att lyckas med ditt läraruppdrag krävs det att du kan bygga relationer med dina elever - det är utgångspunkten i vårt arbete som leder till att eleverna utvecklar sitt lärande och sina förmågor. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa resultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi arbetar i arbetslag och där vi förväntar oss att du bidrar med dina kunskaper, lärdomar och där kollegialt lärande är en naturlig del i ditt läraruppdrag. Du blir en del av ett team som arbetar tillsammans för en positiv arbetsmiljö och där allas idéer respekteras och välkomnas.

Kvalifikationer

Vi söker dig i första hand som har lärarlegitimation i matematik och gärna no- ämnet behörighet att undervisa på gymnasienivå. Vi välkomnar även dig som har lärarlegitimation för år 7-9. Följande kvalifikationer önskar vi att du har: • En god elevsyn- där alla människors lika värde är en självklarhet och att du har en kulturell medvetenhet. • Pedagogisk insikt- där du är flexibel i ditt tänk, kreativ och arbetar gärna tematisk och ämnesövergripande. • Relationsskapande och har en empatisk förmåga då du inser att relation är grunden till elevens lärande och utveckling. • Har samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt, strukturerat och ta egna initiativ • Du är stabil, har en personlig mognad, integritet och är tydlig. • Uthållig- du ger inte upp i första taget utan tror på eleven och dess förmågor att lyckas i sitt lärande. Meriterande är behörighet i andra ämnen samt specialpedagogisk utbildning. Har du tidigare arbetat inom ungdomsvården så välkomnar vi det. Körkort- B är ett krav. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Arbetsgivaren begär utdrag ur Rikspolisstyrelsens register inför anställning. Vi som arbetar här pendlar ofta tillsammans från Jönköping och resan med bil och färja tar ca 1 timme. Vill du veta mer om Visingsö följ länken. http://www.visingso.net/

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-24 Referensnummer: A969898
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Catrine Brandén
Rektor
010-453 39 13
Claes Haglund
OFR
010-453 39 00

Michael Karlsson
Programsamordnare
010-453 39 15
Rebecca Beltramo
SACO
010-453 39 00

Ida Berglund
SEKO
010-453 39 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Friskvårdsbidrag erbjuds alla anställda Statens institutionsstyrelse skola.