Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

Vill du bidra till livsviktig förändring för ungdomar och arbeta i team med andra yrkesgrupper? Som psykolog hos oss arbetar du med både utredning och behandling, du har även möjlighet att ägna dig åt metodutveckling, handledning, konsultation och viss utbildning. Du kommer ingå i behandlingsteamet kring flickorna. Du kommer även att arbeta med individualterapeutisk behandling av vissa flickor. Psykologerna är organisatoriskt underställd bitr institutionschefen och ingår i en arbetsgrupp med totalt tre psykologer och två sjuksköterskor.

Kvalifikationer

Leg. psykolog med erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. Du bör även ha erfarenhet av arbetsuppgifter liknande de som beskrivits ovan. Du har ett genuint intresse för tonåringar med varierande problematik och tonårsfamiljer i svåra livssituationer. Likaså har du förmåga att inta både ett utvecklingspsykologiskt och familjesystemiskt perspektiv i behandlingsarbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och upplever det stimulerande att arbeta i team.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-21 Referensnummer: 5955-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Tomas Hilding
Facklig företrädare SACO
010-453 21 00

Patrick Fällman
Facklig företrädare OFR
0104534282


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi inhämtar alltid utdrag från polis och belastningsregister. SiS tillämpar 6 månaders provanställning Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Körkort för bil med manuell växellåda krävs