Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspersonal (allmänvisstids anställning med tidsbegränsning)

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Arbetsrollen som behandlare på avdelning Lycke syftar till att ge våra placerade pojkar god omvårdnad, omsorg samt motivera till hållbar förändring över tid. Vård och behandling bedrivs under alla dygnets timmar, året runt, vilket innebär att du alltid arbetar tillsammans med ungdomarna och kollegorna när du är på jobbet. Behandlingsplaneringen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till avdelningen. Arbetet skall vila på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften för att ge ungdomen verktyg och strategier kring de aktuella områden som det är fokus på under ungdomens placeringstid. Som behandlare på Lycke kommer du vara kontaktperson med ansvar för en alternativt flera placerade ungdomar där du samverkar med ungdomens anhöriga/nätverk samt andra myndigheter och kontakter. I arbetsuppgifterna ingår att löpande dokumentera journalanteckningar, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Tiden med ungdomarna skall ha tydliga mål och syften vilket innebär att man utför strukturerad behandling och aktiveter under arbetspassen tillsammans med ungdomen, både enskilt och i grupp. För att trivas på avdelning Lycke tror vi även att du är prestigelös, trygg, har humor och ett stort hjärta tillsammans med förmågan att se möjliga lösningar i olika sammanhang. Och att du tillsammans med dina kollegor kan ställa om snabbt vid behov och gillar att vara en klok lagspelare utan att släppa din ansvarsroll som en vuxen förebild för våra ungdomar. Tjänstgöring på schema dagtid, kvällar, helger och sovande jour.

Kvalifikationer

Behandlingsassistent: Kräver gymnasieutbildning i kombination med flerårig erfarenhet av att möta människor i en utsatt livssituation, exempelvis genom tidigare arbete på SiS eller med annan tvångsvård. Behandlingspedagog: Lämplig utbildningsbakgrund är examinerad socionom, beteendevetare, behandlings eller socialpedagog, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig, där utbildningskravet från myndigheten är minst två års eftergymnasiala studier som är genomförda inom lämpligt område med godkänd examina. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och skicklighet. Det är meriterande att du som sökande har erfarenheter av att jobba inom institutionsvård och omsorg gärna inom verksamhet som riktar sig mot LSS.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde omgående/enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-09 Referensnummer: 2.9.1-0523-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Daniel Thorpe
Bitr. Avdelningsföreståndare

Cecilia Vikberg
OFR
0104533240

Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3252


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Rekrytering sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Körkort B är ett krav