Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Psykolog som vill göra livsviktig skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. SiS ungdomshem Margretelund tar emot pojkar och flickor och då främst i åldern 16-20 år.

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att arbeta med akut-, behandlings- och utredningsplacerade flickor och pojkar? Vi söker en engagerad leg. psykolog eller psykolog i slutskedet av sin PTP som vill vara med att utveckla vår verksamhet, möta variationer och skapa nya kontakter. Som psykolog på SiS ungdomshem Margretelund ingår du i institutionens hälso- och sjukvårdsteam, som består av tre psykologer och två sjuksköterskor. Vi har även tillgång till läkare på deltid. Psykologernas och sjuksköterskornas arbete är fördelat så att man arbetar mot en eller flera avdelningar där arbetet sker tvärprofessionellt. Som psykolog bidrar du aktivt utifrån din specifika roll och är en naturlig och integrerad del i verksamheten. I Lidköping finns fyra avdelningar vilka består av en akutavdelning, en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar varav en är öppen avdelning. Vi har även två akutavdelningar som är belägna i Gudhem utanför Falköping som också ingår i ansvarsområdet. SiS utvecklas ständigt och just nu genomgår verksamheten stora förändringar vilket gör det till en arbetsplats mycket möjligheter. Om du tycker om att bidra aktivt och vågar utmana dig själv i förändringsarbete så finns alla möjligheter till det. Psykologerna på Margretelund har arbetsområden som bedömnings- och krissamtal, risk- och behovsbedömningar samt utredningsarbeten men även konsultationer och ärendehandledning till personal. Du kan också ingå i vår egen gymnasieskolas Elevhälsoteam under rektorns ledning. Du bidrar även till institutionens kompetensutveckling genom att tillsammans med övriga psykologer genomföra utbildningar till personalen. Det innebär att du kan få möjligheten till egna utbildningar och certifieringar inom olika områden. Då SiS har verksamhet på nationell nivå erbjuds samverkan med övriga institutioners avseende möjligheter till nätverksarbete och utbildning. Institutionen är positiv till kompetensutveckling, specialisering och handledning.

Kvalifikationer

Legitimerad psykolog eller psykolog i slutskedet av sin PTP. Som legitimerad psykolog gäller det en tillsvidareanställning. Som PTP psykolog förutsätter vi att du är nära att få din legitimation och det är ett krav för att du ska gå vidare från provanställning till tillsvidareanställning. Meriterande är erfarenhet av arbete inom SiS ungdomsvård. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och engagemang. Körkort B krävs då vi har verksamhet både i Lidköping och Gudhem.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi tillämpar provanställning, 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-15 Referensnummer: 02211-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Feldtmann IC
institutionschef
010-453 35 00
Gunnar Albinsson
SACO
0725-29 15 34

Margareta Jonsson
biträdande institutionschef
010-453 35 02
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Monica Petersson
OFR
010 453 35 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Anställningsintervjuer kommer att ske löpande under annonseringen. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här