Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

behandlingsassistent nattvak timvikarie/semestervikarie 2.9.1-7391-2021

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Arbetsrollen som nattvak på SIS Nereby syftar till att ge våra placerade ungdomar (pojkar 12-21 år) god omvårdnad, omsorg samt motivera till hållbar förändring över tid. Behandlingsplaneringen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till SIS Nereby. Arbetet vilar på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften för att ge ungdomen verktyg och strategier kring de aktuella områden som det är fokus på under ungdomens placeringstid. Som nattvak på Nereby är du ytterst ansvarig för säkerheten nattetid tillsammans med övriga nattvak på institutionen. Du ansvarar för att ungdomarna är trygga och ronderar enligt fasta bestämda rutiner på avdelningarna. Nattvakstjänsten innebär att följa rutiner och riktlinjer enligt verksamhetshetens krav. I arbetsuppgifterna ingår även att dokumentera journalanteckningar, ha stödjande samtal med ungdomar vid behov, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande med ytterligare språk i skrift och tal.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet inom ramen för ditt arbete. Du har tidigare erfarenhet av arbete med institution eller nattvakarbete med vård och omsorgsverksamhet. En trygg och säker arbetsmiljö innebär att du har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor, är trygg i rollen som tjänsteman och innehar sunt säkerhetstänk utifrån våra riktlinjer och särskilda befogenheter. För att trivas på Nereby är du prestigelös, trygg, har humor tillsammans med förmågan att se lösningar i olika sammanhang. Tillsammans med dina kollegor kan du ställa om snabbt vid behov och är en i arbetsgruppen utan att släppa din ansvarsroll som vuxen förebild och statstjänsteman för våra ungdomar. Lämplig utbildningsbakgrund är minst gymnasium utbildning, önskvärt är socionom, beteendevetare, behandlings eller socialpedagog.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Timavlönad Efter avtal med ansvarig avdelningsföreståndare.

Ansökan

Ansök senast: 2022-03-30 Referensnummer: 2.9.1-7391-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Carolina Tacking
tf. Avdelningsföreståndare, Hällen
010-4533232
Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707

Caroline Högström
Avdelningsföreståndare
010-4533221
Thomas Lindmark
SECO
010-4533382

Johan Plate
Avdelningsföreståndare

Magnus Ekström
SACO
010-4533266

Sonny Nordlander
tf. Avdelningsföreståndare, Kornhall
0104533291
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. Endast ansökningar via offentliga jobb. Kontakt via rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Informationssida om SIS statensinstitutionsstyrelse