Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SYV som vill bidra till en livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Tallboskolan på Nereby utvecklar tillsammans med SiS ungdomshem Björkbacken verksamheten och vi behöver därför förstärka våra fantastiska lärarlag med en studie & yrkesvägledare. Som SYV hos oss får du möjlighet att vara med och utforma uppdraget lokalt på två institutioner såväl som att vara en del i att utveckla SYV-verksamheten för hela myndigheten. Du kommer att ingå i ämnesnätverk tillsammans med studie & yrkesvägledare på andra institutioner inom SiS. Du kommer att jobba i nära samarbete med lärarna för att SYV-perspektivet skall bli en naturlig del av all undervisning. Du kommer också att vara en del av elevhälsan och jobba både förebyggande och åtgärdande med elever som riskerar att inte nå målen. Fokus för SYV-arbetet kommer vara att skapa en obruten skolgång för de tvångsomhändertagna ungdomar som vi vårdar och du kommer att ansvara för kontakt med avlämnande och mottagande skolor. Arbetet är delat mellan Nereby i Harestad som tar emot pojkar samt Björkbacken i Bergsjön som tar emot skolpliktiga flickor.

Kvalifikationer

Vi söker en SYV som är intresserad av att arbeta med de elever som har det allra svårast i samhället och som är i behov av stöd från trygga och mogna vuxna med god förmåga att motivera, uppmuntra och att sätta tydliga gränser. Vi söker dig som är engagerad, flexibel och har lätt för att arbeta med andra yrkesgrupper som psykologer, behandlingsassistenter och socialtjänst, samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Din vilja att hjälpa, motivera och din förmåga att skapa goda relationer är mycket viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete hos oss. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och erfarenhet av att jobba med tvångsomhändertagna ungdomar är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 2020-08-17 eller enl. ök.

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-30 Referensnummer: 2.9.1-2647-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans Koljonen
Rektor
010-4533261
Magnus Ekström
SACO
010-453 3266

Dikran Aydin
Bitr. Rektor
010-453 32 62
José DeBrito
OFR
010-453 32 20

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3252Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Tjänsten är en semestertjänst. Lönen är individuell månadslön enl. ök. Förmåner enl. statliga villkorsavtalet Tjänsten är delad mellan SiS ungdomshem Nereby & Björkbacken Intervjuer sker fortlöpande och tillsättning kan ske under rekryteringstiden. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och GDPR. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta Mer information om SiS hittar du på vår hemsida här.