Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Margretelund Arnhem/Arnbacken söker behandlingsass för sem.vikariat samt timanst

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår att utföra arbete på låsbara avdelningar. Arbetet görs enligt den behandlingsplan och de åtgärdsbehov som är utformade efter aktuell socialtjänsts uppdrag, och varje ungdoms specifika behov. I arbetet ingår även allmänsysslor som innefattas i ungdomens vardagliga sociala- och fysiska träning, samt att skriftligt dokumentera iakttagelser runt detta. I arbetsuppgiften kommer även att ingå kontakter med ungdomarnas familjer, socialtjänst och andra myndigheter. Du ansvarar för det dagliga arbetet med ungdomarna på avdelningen. Du ska vara en vuxen förebild med förmåga att vara tydlig, kunna sätta gränser samt stå upp för beslut som fattas gemensamt i arbetsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker personer med lämplighet för yrket. Du ska ha en avslutad och godkänd treårig gymnasieutbildning, t.ex undersköterska, barn och fritid, samhällslinje. Det är meriterande med arbete inom vården främst på Hem för vård och behandling (HVB) eller på SiS-institution. Du ska ha: - God empatisk förmåga - Ett professionellt förhållningssätt - Ett lågaffektivt bemötande - Ett tydligt bemötande för att kunna hantera konflikter på ett konstruktivt sätt Som person är du trygg, lösningsfokuserad och har en god social kompetens då du kommer att ingå i ett team. Du ska ha goda kunskaper i att använda det svenska språket, både i tal och skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid / deltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2633-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Martin Lorentzon
Avdelningsföreståndare Arnhem och Arnbacken
010-453 47 51
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Angelica Byström
biträdande avdelningsföreståndare Arnhem
010-453 47 52
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Zebastian Lundin
Biträdande avdelningsföreståndare Arnbacken
010-453 47 75
Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. SiS gör registerkontroll innan anställning. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här