Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter timvikariat som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund, enhet Rebecka eller enhet Ekebylund, deltar du i den dagliga verksamheten på våra avdelningar med allt vad innebär. Där är du med och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö genom att vara en bra och trygg förebild för våra klienter. I vårt uppdrag ligger förutom drogfrihet för våra klienter, att motivera kvinnorna till vidare vård. Vi jobbar med att bygga trygga relationer men arbetar också med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Arbetsuppgifterna varierar och en viktig del är att göra vistelsen hos oss så meningsfull som möjligt för klienterna där du antingen kan vara på avdelningen med kvinnorna, åka på resa eller vara behjälplig med praktiska göromål. Även viss dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. På avdelningen erbjuds enskilda samtal, gruppverksamhet, utredningar samt viss fysisk aktivitet mm. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet, gentemot både klienter och kollegor.

Kvalifikationer

Du är lyhörd och har ett stort intresse av att arbeta med kvinnor som har en missbruksproblematik. Du är en varm och empatisk person och har en grundmurad positiv människosyn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt. Du har behandlingsassistent- eller socialpedagogutbildning alternativt undersköterskeutbildning. Även annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning som exempelvis utbildning inom beteendevetenskap eller studerande inom detta område kan vara aktuell. Du bör ha god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet inom missbruk/psykiatri samt av målgruppen är meriterande. Körkort sedan minst två år är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad De sökande som går vidare i processen kommer att bjudas in till en hel rekryterings- informationsdag med intervjuer på plats den 23 alternativt den 24 september. Sedan sker introduktion löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-19 Referensnummer: 2.9.1-5248-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Gisslén
Avdelningsföreståndare
010-453 25 51
Laila Linde
Seko
010-4532520

Lotta Fastling
Bitr.avd.föreståndare
010-4532522
Linda Majonen
Saco
010-4532514

Anette Skarstedt
HR-generalist
010-4532505
Per Börgesson
OFR
010-4532542
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.