Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlings-assistent/-pedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

All personal, behandlingssekreterare, behandlingsassistenter och avdelningsföreståndare ansvarar för avdelningen gemensamt. I detta ligger avdelningens skötsel såväl som delaktighet och ansvar för alla förekommande rutiner i förhållande till ungdomarna. Behandlingsassistenter deltar i olika fritidsaktiviteter med ungdomarna, i gränssättning, i social träning mm. som kontaktperson är du ansvarig för "din" ungdom och dess vardag samt håller sk kp-samtal. Under skoltid fungerar behandlingsassistenter som elevassistenter då de följer ungdomarna till Folåsas skola. All personal utbildas i MI och PBS samt handleds av extern handledare.

Kvalifikationer

Det är önskvärt att Du har en grundutbildning/är under utbildning, inom området barn-ungdom-behandling, gärna med erfarenhet av tonåringar med problem. Personlig lämplighet värderas högt. • God språklig kompetens och dokumentationsförmåga krävs. Du bör vara lugn och stabil samt ha en inre mognad.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-07 Referensnummer: 1316-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Carolin Axelsson
Avdelningsföreståndare
010-453 21 91
Peter Kvist
Förtroendevald SEKO
010-453 21 00

Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02

Anna Fredriksson

010-453 21 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering. Eftersom Folåsa ställer om till en ren flickinstitution, behöver vi utöka andelen kvinnlig personal på avdelningarna. Ansökan välkomnas från både män och kvinnor. SiS tillämpar provanställning. Registerutdrag från polis och belastningsregister inhämtas alltid. B-körkort för manuell växellåda är ett krav. Erbjudande från rekryteringsfirmor undanbedes bestämt.