Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter till SiS Ungdomshem Långanäs, avdelning Slätten

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS ungdomshem Långanäs ligger vackert beläget 5 km söder om Eksjö. Vi har 43 platser fördelat på 7 avdelningar. Vi tar emot ungdomar i åldern 16-20 år. Vi erbjuder akut-, utrednings- och behandlingstjänst med stöd av LVU. Tillsammans är vi ca 160 tillsvidareanställda personer.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som behandlingsassistent utgår ifrån den tjänst socialtjänsten har önskat, akut, utredning eller behandling. Vi söker nu dig som vill arbeta med att möta och motivera ungdomar placerade enligt LVU (tvångsvård) och tillsammans med dem jobba för en positiv utveckling, ett gott mående och känsla av meningsfullhet. Avdelningen Slätten är en låsbar behandlingsavdelning, vilket innebär att du kommer möta ungdomar som är placerad enligt LVU, för att bryta olika former av riskbeteenden. Avdelningen har plats för 7 ungdomar, flickor, i åldrarna 13-21 år. Vi har 2 tjänster att annonsera: 1 med tjänstgöringsgrad 75% 1 med tjänstgöringsgrad 50% Var vänlig specificera i dina ansökan vilken du är intresserad av när du söker. Vi har flera tjänster ute just nu. Är du intresserad av fler än just denna annonserade tjänst, behöver du söka även dessa. Uppdraget innebär att möta ungdomarnas mående och behov dag och kvällstid och du kommer arbeta med att bygga trygga relationer och motivera ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Förutom det direkta behandlingsarbetet så kommer du arbeta med mottagande av nya ungdomar, dokumentation, medicin delegering, matlagning och lokalvård av allmänna ytor. Du kommer under början av din anställning bli utbildad inom Statens särskilda befogenheter, I tjänsten ingår även att samverka med ditt kontakt team, samt samverka med skolan. I samband med att du påbörjar din anställning kommer genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha minst två års eftergymnasial behandlingsutbildning, beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Har du dessutom en utbildning inom motiverande samtal, ACT - Acceptance and Commitment Therapy, ÅP- Återfallsprevention eller psykiatri så ses det som fördelaktigt. Vidare måste du ha goda grundläggande IT-kunskaper och behärska det svenska språket väl i både tal och skrift. Det är meriterande om du behärskar fler språk än svenska. För att lyckas i rollen hos oss ser vi gärna att du som söker är lugn, trygg och stabil med god självinsikt. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enighet med mål, policy och riktlinjer. Du samarbetar bra med andra människor genom att lyssna och tydligt framföra ditt budskap, samt genom att lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar egna initiativ, startar processer och jobbar mot att uppnå resultat. Vidare förhåller du dig på ett sätt som är anpassat till situationen och har en förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv. Vi hoppas att du är en person som är intresserad av att bidra i utvecklingen det ständigt pågående arbetet med arbetsgruppens process, att du kommer med nya idéer och angreppssätt, tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår goda resultat. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga lämpligheten i matchning mot det team som vi rekryterar till. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar därför alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-04 Referensnummer: 2.9.1-5162-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Campbell
Avdelningsföreståndare
010-4533651
Ida Skaghammar Kornfält
SACO
010-453 3614

Håkan Karlsson
OFR
010-4533600

Catarina Strandberg
SEKO
010-4533600


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.