Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog till SIS Långanäs Ungdomshem. Avdelning Änglagården.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Avdelning Änglagården är en låsbar behandlingsavdelning med ungdomar som är placerad enligt LVU, för att bryta olika former av riskbeteenden. Avdelningen har plats för 7 ungdomar, flickor, i åldrarna 16-21 år och vårt arbete utgår från myndighetens värdeord; respekt, omtanke, tydlighet. Arbetet innebär kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och vi söker nu dig som vill vara en del i vårt team och bidra till att skapa en trygg, säker och omvårdande miljö för våra ungdomar. Du kommer i din roll hos oss arbeta med ungdomarna i den dagliga verksamheten och möta deras mående och behov, arbeta med att bygga trygga relationer och motivera ungdomar till nya mindre riskfyllda sätt att leva. För en behandlingspedagog är uppdraget att medverka till att ungdomarna får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som hen behöver. I tjänsten ingår kontaktmannaskap vilket innebär att du är länken mellan ungdomen och socialtjänst, myndigheter och ungdomens övriga nätverk. I ditt uppdrag ingår att aktivt bidra till att behandlingsplaner fullföljs och att dokumentationen sker enligt SiS riktlinje samt att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. I dina arbetsuppgifter ingår också att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på, det kan handa om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning med mera. En annan viktig del i arbetet är att vara handledare för nyanställda och praktikanter och du kommer ha många samarbetspartners i form av kollegorna i ditt team, andra professioner inom Långanäs samt socialtjänst och vårdnadshavare. Det kan komma att ingå i din roll som behandlingspedagog ett delegeringsförordnade för medicin. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha en tvåårig eftergymnasial utbildning till behandlingspedagog, högskoleutbildning inom beteendevetenskap eller en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du dessutom erfarenhet från behandlingsarbete, missbruksvård eller arbete inom psykiatrin är det en fördel. Körkort är ett krav då det i arbetet ingår att köra på resor, inköp och liknande. För att lyckas i ditt uppdrag hos oss krävs dessutom att du ha goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift samt goda IT-kunskaper. Det är också viktigt att du har en god administrativ förmåga och ett intresse för god dokumentation. Då ungdomarna befinner sig i någon form av kris måste du även ha ett genuint intresse för ungdomarna och visa lyhördhet samt ett gott bemötande. För att lyckas i rollen hos oss bör du som söker vara lugn, trygg och stabil med god självinsikt. Du har förmågan att arbeta hårt och lägga ner tid, energi och engagemang i ditt arbete genom att fokusera på rätt saker och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vidare behåller du lugnet i stressade situationer och ser relationer i sitt rätta perspektiv genom att skilja på det personliga och professionella. Samarbete är något du uppskattar och du samarbetar väl med andra genom att lyssna och anpassa dig till situationen samtidigt som du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett klart och välformulerat sätt att uttrycka dig på och du är duktig på att påverka och övertyga folk i din närhet. Vidare är du socialt utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och skapar enkelt nya kontakter samt underhåller relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning på 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-19 Referensnummer: 2.9.1-4567-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Amra Heldic
Avdelningsföreståndare
010-453 36 41
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00

Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.