Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Två behandlingspedagoger till avdelning Karlsvik i Höör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu två behandlingspedagoger till avdelning Karlsvik som ligger beläget utanför Höör. Som behandlingspedagog har du en stor del i den dagliga verksamheten med klienterna. Vi arbetar med strukturerad missbruksbehandling där du tillsammans med övrig personal kommer att ansvara för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. Du kommer tillsammans med det team som finns kring klienten att bidra till att kartlägga hens resurser och behov samt motivera till vård under frivilliga former. Strukturerad dokumentation är ett viktigt verktyg i detta arbete och du behöver därför ha en god vana att dokumentera. I denna tjänst arbetar man delvis obekväma arbetstider, dag, kväll och helg.

Kvalifikationer

För en tjänst som behandlingspedagog ser vi gärna att du är utbildad socionom, beteendevetare, behandlingsassistent eller behandlingspedagog. Vi kräver att du som minimum har en 2-årig eftergymnasial examen från folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. För att passa i tjänsten som behandlingspedagog hos oss behöver du dessutom - Vara en god och trygg förebild åt våra vuxna klienter - Vara trygg i att utföra arbetsuppgifter enskilt och erbjuda stöd åt en klient i taget - Vara inställd på att identifiera klientens specifika behov och begränsningar för att därefter anpassa krav och de stödjande Insatserna - Besitta en god förmåga i att kunna hantera konflikter på ett konstruktivt sätt - Besitta en god förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete - Besitta en god förmåga i att samverka samt att ta ansvar för att kunskapsöverföring sker både från och till andra - Besitta en god förmåga i att använda svenska språket, både i tal och i skrift - Besitta en god förmåga i att bygga fina relationer på ett professionellt vis samt arbeta processinriktat med behandlings- och processarbete Det ses som meriterande om du dessutom har - Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med klienter som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar - Tidigare arbetslivserfarenhet inom missbruksvård och/eller tvångsvård B-körkort är ett krav för tjänsten. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-28 Referensnummer: Dnr 2.9.1-6541-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Björn Torshall
Avdelningsföreståndare
010-453 3021
Heinz Månsson
OFR
010 4533060

Maria Svensson
Biträdande avdelningsföreståndare
010-453 3061
Patrik Riborg
SEKO
010-453 3040

Hans Jarlstad
SACO
010-453 3024Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.