Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog till våra låsbara behandlingsavdelningar för flickor och pojkar

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingspedagog på SiS ungdomshem i Hässleholm ansvarar du för omvårdnaden av ungdomarna. Ungdomarna som placeras på avdelningarna befinner sig i en svår och utsatt situation och en viktigt grund i arbetet är att inge trygghet, stabilitet samt bygga goda och professionella relationer för att i nästa steg kunna arbeta vidare med motivations och behandlingsarbete. Du kommer att ingå i ett team där du är kontaktperson med ansvar för ungdomar och deltar vid uppföljningsmöte med familj/nätverk, socialtjänst och eventuellt andra aktörer. I arbetsuppgifterna som behandlingspedagog ingår att kunna följa behandlingsprocesserna, dokumentera, bedriva programverksamhet och ha samtal, både individuellt och i grupp. Arbetstiden är schemalagd och du har möjlighet att påverka din periodplanerade arbetstid tillsammans med arbetsgruppen. Som nyanställd kommer du att genomgå Välkommen till SiS Utbildning som är en del av vår grundutbildning som rikta sig till alla nya medarbetare. Utbildningens syfte är att du som ny medarbetare får en enhetlig och övergripande orientering av SiS och att nya medarbetare får träffa varandra och andra kollegor från myndigheten. Mål med utbildningen är att du som ny medarbetare har en förståelse för din egen roll och arbetsplats i förhållande till helheten och att du upplever samhörighet med kollegor från hela myndigheten. Utbildningen består av fem dagar som genomförs både på den egna arbetsplatsen och på internat i antingen Stockholm eller Göteborg alternativt webbinarium i Skype, beroende på när du deltar.

Kvalifikationer

Minst 2-årig eftergymnasial utbildning från folkhögskola med inriktning på behandlingsarbete/socialpedagogiskt arbete eller högskola/universitetsutbildning med likvärdig inriktning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då detta är ett arbete kräver personlig mognad samt en positiv och humanistisk människosyn. Du behöver vara trygg i dig själv och kunna behålla din självkontroll och ditt lugn i utmanande situationer. Du behöver kunna sätta adekvata gränser samt vara flexibel, lösningsfokuserad och pedagogisk. Det är även av vikt att du kan samarbeta i team samtidigt som du tar ansvar för ditt arbete och är självständig i din roll där du arbetar mot att uppnå både kort- och långsiktiga mål. Vi arbetar utifrån våra värdeord - respekt, omtanke, tydlighet och vi förutsätter att din värdegrund bottnar i alla människors lika värde. Under rekryteringsprocessen tillämpas arbetsprov och inför anställning tas utdrag ur Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister. B körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-25 Referensnummer: A1146266
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Månsson
Avdelningsföreståndare
010-4535361
Magnus Nilsson
OFR
010-453 53 07

Björn Zorec
Biträdande avdelningsföreståndare
010-4535342
Marcus Christensson
Saco-S
010-453 53 19

Christofer Savolainen
Seko
010-4536325Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.