Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS ungdomshem Tysslinge är beläget i Södertälje och tar emot pojkar i åldrarna 16-20 år som är i akut behov av vård.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog hos oss kommer du främst att arbeta med bedömningar av akutplacerade ungdomar. Bedömningen syftar till att identifiera vilka åtgärder och anpassningar som behöver vidtas under akutplaceringen utifrån ungdomens psykiska hälsa och psykiska fungerande. Bedömningarna ska också utgöra en del av den Målgruppsbedömning som institutionen gör, där ungdomens risker, behov, styrkor, mottaglighetsfaktorer och eventuella behov av hälso- och sjukvårdsinsatser samlas i en skriftlig bedömning och rekommendation till Socialtjänsten som planerar ungdomens fortsatta vård efter akutplaceringen. Målgruppsbedömningar är ett pågående projekt som institutionen deltar i. I tjänsten ingår även handledning och viss utbildning av behandlingspersonal. Som psykolog kommer du genom dina handlednings- och utbildningsinsatser att verka kvalitetssäkrande i den akutvård som bedrivs på avdelningarna. Du har en viktig roll i det självmordspreventiva arbetet på institutionen. Din kunskap kommer vara något som värdesätts i institutionens utvecklingsarbete, varför vi gärna ser en initiativrik person som gärna intresserar sig för institutionens uppdrag i stort. SiS erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, det finns ett etablerat samarbete för psykologer på central nivå genom årliga konferenser och deltagande i olika forskningsprojekt kan förekomma. Du kommer att ha ett nära samarbete med sjuksköterskor, avdelningsföreståndare, behandlingssekreterare och behandlingsassistenter vilket ställer stora krav på god samarbetsförmåga. Som person är du trygg och stabil med väl grundade, tydliga värderingar som styr ditt dagliga arbete samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi kommer utifrån detta lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Du ska: * Vara legitimerad psykolog. Vi ser det som meriterande: * Om du har erfarenheter från arbete med missbruk, kriminalitet och antisocialt beteende.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Möjlighet till lägre tjänstgöringsgrad finns, flextidsavtal tillämpas Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-21 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-3968-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Albin Öhman
Biträdande institutionschef
010-453 42 02
SACO - Pontus Poysti

010-453 42 90

Elisabet Hyvärinen
Personaladministratör
0104534217
SEKO - Mika ErkkonenST/OFR - Jenny Kingstedt

010-453 40 77Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här