Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare till Tegeskolan, Vemyra ungdomshem

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Tegeskolan på Vemyra ungdomshem är en gymnasieskola med ett introduktionsprogram där vi undervisar både på högstadienivå och gymnasienivå. Undervisningen sker i mindre grupper eller enskilt med stort fokus på individualisering av undervisningen. På Vemyra förekommer även skolpliktiga elever. Skolan vilar på ett relationellt ledarskap och en stabil värdegrund, med utgångspunkt i våra värdeord; respekt, omtanke och tydlighet. Att uppmuntra, motivera och bygga tillitsfulla pedagogiska relationer är en stor del av uppdraget. Många av eleverna har funktionshinder av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur varför erfarenhet av detta är önskvärt. Skolverksamheten inom SiS är relativt ung och under utveckling såväl på Vemyra ungdomshem som inom myndigheten.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand en legitimerad lärare för grundskolans senare del. Du får i din legitimation gärna ha en ämneskombination som innehåller något av ämnena bild, textilslöjd, teknik eller hem- och konsumentkunskap. Alla ämneskombinationer är dock av intresse om du är rätt person.Har du erfarenhet att arbeta med studie och yrkesvalsfrågor är även det meriterande. Du är en skicklig pedagog med ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar mellan 16-20 år. Du har ett positivt förhållningssätt och tror på varje individs utvecklingspotential. I ditt uppdrag ingår att motivera eleverna att fortsätta sin skolgång och att ge eleverna rätt förutsättningar för att lyckas med detta. Du är intresserad av att arbeta med elever som är i behov av stöd från trygga vuxna med stor empatisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Tillsättning av tjänsten sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-01 Referensnummer: A869875 - Kopia (2)
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Robert Granqvist
Rektor
010-4533451
Henrik Isgren
Saco
010-4535626

Mikael Vuopio
OFR
070-5544132

Mika Erkkonen
Seko
010-4535212


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. SIS hemsida