Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Stigby söker behandlingssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Stigby har plats för 31 ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en akutavdelning fyra behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingssekreterare har du ansvar för att samordna avdelningsarbetet i dialog med behandlingspersonalen. Du arbetar nära avdelningsledningen och är dem behjälplig i deras ledningsarbete ex bemanning, bereda beslut och andra avdelningsfrågor. Du kommer att ansvara för samordningen av arbetet inför behandlingsteam och tillsammans med avdelningsledningen säkerställa att behandlingsplanens intentioner efterlevs och följs upp i vardagen, samt att ha kontakt med socialtjänst och andra viktiga aktörer runt ungdomarna. I dina arbetsuppgifter ingår även att i dialog med avdelningsledningen tillse att dokumentationen sker enligt gällande lagar och riktlinjer. Exempel på arbetsuppgifter som ingår är: • Ansvara och stödja planeringen av den dagliga verksamheten på avdelningen • Coacha och stötta så att behandlingsplanen hålls levande i vardagen: för ungdomen, behandlingspersonal samt genom dokumentation i journalen. • Delta i möten kring ungdomars behandling • Kvalitetssäkra dokumentation som rör ungdomarnas behandling (bakgrundsmaterial, material inför riskbedömning/kartläggning, ADAD mm) • Genomföra riskbedömningar i team med andra yrkesgrupper, främst på din egen avdelning men vid behov även på andra avdelningar på institutionen • Följa upp och dokumentera i ungdomarnas behandlingsplaner • Delta i planerings/avstämningsmöten med övriga verksamheter (skola och HS-team) • Vara behjälplig i externa kontakter (socialtjänst, föräldrar, sjukvård, handräckning etc) Samtliga arbetsuppgifter som rör ungdomarnas behandlingsplaner och riskbedömningar sker i nära samarbete med andra yrkesgrupper på institutionen, bland annat behandlingspersonal, psykolog, sjuksköterska, lärare och rektor. För att kunna genomföra riskbedömningar kommer du att erbjudas utbildning i riskbedömningsinstrument och vid behov andra vidareutbildningar i olika screeninginstrument. Inom SiS finns goda möjligheter till kompetensutveckling, få fler ansvarsområden och att växa i din yrkesroll utifrån dina intresseområden och att ta tillvara din kompetens. Exempel på områden är vidareutbildning till MI-coach, instruktör för konflikthanteringsprogram eller vidareutbildning i särskilda befogenheter.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som är utbildad socionom eller en utbildning som prövas likvärdig. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Tjänsten ställer krav på god initiativförmåga och att du kan handleda behandlingspersonal i det vardagliga behandlingsarbetet. Du förväntas kunna arbeta självständigt samt ha god samarbetsförmåga. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha goda kunskaper i att dokumentera kring ungdomarnas behandling. Erfarenhet av avdelningsarbete på institution är meriterande liksom erfarenhet av att ansvara för behandlingsplanering och riskbedömnings- eller kartläggningsarbete. Vi lägger mycket stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-20 Referensnummer: A1116051
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christoffer Bernardin
Avdelningsföreståndare
010-453 39 46
Claes Haglund
OFR
010-453 39 00

Niklas Logan
Biträdande avdelningsföreståndare
010-453 39 47
Ida Berglund
SEKO
010-453 39 00

Sofia Jurva
Biträdande Institutionschef
010-453 39 02
Rebecca Beltramo
SACO
010-453 39 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Tillsättningen förutsätter att erforderliga beslut fattas.