Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Johannisberg söker Sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar, avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Du kommer ombesörja hälso- och sjukvården på institutionens enhet i Kalix, om totalt 32 platser. Du kan också behöva vara behjälplig mot enheten i Sävast. Du kommer att göra medicinska bedömningar av våra ungdomar och vara deras primära sjukvårdskontakt. Du kommer att vara den som i de flesta fall avgör om ungdomar behöver vård inom primärvården eller om andra vårdkontakter är nödvändiga. I samarbete med behandlingsassistenter och andra professioner på avdelningen kommer du vara delaktig i genomförandet av utredningar samt missbruksbehandlingen. Vi har konsulterande läkare knuta till oss och du blir deras kontaktperson mot institutionen. Vid rätt kompetens kan ett vikariat som IAS, institutionsansvarig sjuksköterska, läggas på denna tjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Legitimerad sjuksköterska Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och har väl grundade och tydliga värderingar. I stressituationer är du lugn, stabil och kontrollerad. Du har stor integritet och förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är kvalitetsmedveten och noggrann samt har förmågan att själv strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vidareutbildning i psykiatri och beroendelära är meriterande, liksom arbetslivserfarenhet och flerspråkighet. Vidareutbildning till skolsköterska är också meriterande. SiS värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet ligger till grund för ditt arbete. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet såsom yrkeskunnighet, samarbetsförmåga och engagemang. Det är en fördel om Du har erfarenhet av arbete med ungdomar och missbruk. Körkort B fordras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Tillträde efter överenskommelse, så snart som möjligt.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-03 Referensnummer: A1008071
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mats Morin
Tf Biträdande Institutionschef
010-4532071
Roland Markinhuhta
SACO
010-4532024

Mikael Vuopio
OFR-ST
010-4534800

Tomas Lundbäck
SEKO
010-453 20 00 vxl


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här