Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Semestervikarierande behandlingsassistenter till SiS ungdomshem Bärby

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu sommarvikarier till vår verksamhet som består av: Avdelningarna Sirius Intag & motivation och Sirius Primär som har en vårdkedja för missbruksbehandling. Avdelningarna Garanten och Tunet är behandlingsavdelningar för pojkar som begått någon form av sexuella övergrepp. Avdelning Klockbacka som är en akutavdelning. Avdelning Höjden som arbetar med utredningar. I arbetet som behandlingsassistent kommer du att delta i den dagliga verksamheten, omvårdnaden och tillsynen av våra ungdomar. En viktig del är att skapa struktur och en fungerande vardag. Du ansvarar för att trygghet och säkerhet upprätthålls och ser utmaningar i ett ibland svårt behandlingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en nyfiken och engagerad människa som har förmågan att handskas med stressfulla situationer och pojkar med olika motivationsgrad. Som person vill vi att du har en förmåga att knyta relationer i kombination med ett professionellt förhållningssätt Behandlingsassistent, behandlingsassistent med 12 stegs inriktning, skötarutbildning, fritidspedagog eller annan passande utbildning som anses likvärdig. Ett av våra minimikrav är att vi vill att Du som söker är minst 25 år. Därutöver ser vi det som en klar fördel om Du innehar B-körkort då arbetet i förekommande fall omfattar resor utanför institutionen. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Eller enligt överenskommelse Urval och intervjuer sker löpande

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-14 Referensnummer: 2.9.1-1043-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 8 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sofie Storm Sylvén
AF Sirius Intag & Motivation
010-453 22 05
Patrick Fällman
OFR
010-453 49 22

Deeb El Harbiti
AF Garanten
010-453 22 41
Adham Sultan
seko
010-453 22 00

Pernilla Angeria
AF Tunet
010-453 22 51
Henrik Isgren
SACO
010-435 56 26

Susanne Camilton
AF Höjden
010-453 22 32

David Fogelström
BAF Klockbacka
010-453 22 22

Montaser Mansour
AF Sirius Primär
010-453 22 71
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.