Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nya behandlingsassistenter till våra akut- och behandlingsavdelningar för både tillsvidareanställning och långtidsvikariat. På avdelningen förekommande arbetsuppgifter. Relationsskapande arbete med ungdomar som består i att bland annat stötta, hjälpa, vägleda till en meningsfull vardag. Planera och delta i fritidsaktiviteter tillsammans med ungdomarna. Vara stöd i skolan, viss matlagning och dokumentation kan förekomma. Schemalagd arbetstid med tjänstgöring var tredje helg.

Kvalifikationer

Tre-årig gymnasial utbildning är ett krav Utbildning inom området är meriterande Vi söker dig med personlig mognad, hög nivå av självkontroll, självinsikt och ett professionellt förhållningssätt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett absolut krav. För uppdraget relevant arbetslivserfarenhet från t.ex. socialtjänst, psykiatri, missbruksvård eller annat likvärdigt arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. Vi kommer rekrytera löpande

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-30 Referensnummer: A1080204
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anders Persson
Avdelningsförståndare
010-453 74 35
Alejandro Salazar
Seko
010-453 74 50

Daniela Stävensjö
Avdelningsföreståndare
010-453 74 55
Gunnar Albinsson
SACO-S


Alejandro Cardona Thuring
Avdelningsföreståndare
010 - 453 74 65
Magnus Nilsson
OFR
010 4535307
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS ungdomshem Råby är en rökfri institution I samband med anställning görs ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister. Sex månaders provanställning tillämpas i normala fall.