Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog till vår öppna avdelning Torsjö

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Hässleholm bedriver sin verksamhet i helt nya lokaler med nytt innehåll. Vi expanderade under hösten 2021 med ytterligare två avdelningar. Institutionen har goda pendlingsmöjligheter utifrån sitt centrala läge. Du kan nu få chansen att som behandlingspedagog vara delaktig i ett spännande och viktigt arbete på vår nya öppna avdelning Torsjö. Som behandlingspedagog på SiS ungdomshem Hässleholm ansvarar du för omvårdnaden av ungdomarna. Behandlingsarbete, stöttning och motiverande insatser är centralt - genom din roll ger du den trygghet och säkerhet ungdomarna behöver för att uppnå och bibehålla förändring. Du bidrar till att behandlingsplaner fullföljs samt dokumenterar utifrån riktlinjer. Förutom fokus på beteendeförändring innefattar arbetet även nätverkskontakter och utvecklingsarbete. Exempel på praktiska arbetsuppgifter är att vara ett stöd under skoldagen, delta på fritidssysselsättningar och genomföra behandlande samtal. Avdelning Torsjö har fem platser för skolpliktiga flickor och pojkar som placerats utifrån beteendeproblematik kopplat till droger, kriminalitet och/eller annat antisocialt beteende. På avdelning Torsjö har du som behandlingspedagog fokus på ungdomens fungerande i miljön utanför institutionen i ditt behandlingsarbete. I tjänsten ingår att stötta ungdomarna att ta mer ansvar för sin tillvaro och planering, genomföra behandlande samtal likväl som att stötta ungdomarna i färdighetsträning på avdelningen och utanför institutionen.

Kvalifikationer

Minst 2-årig eftergymnasial utbildning från folkhögskola med inriktning på behandlingsarbete/socialpedagogiskt arbete eller högskoleutbildning med likvärdig inriktning. Erfarenhet av behandlingsarbete samt arbete med ungdomar är meriterande. Detta är ett arbete för dig som har en humanistisk och positiv människosyn samt känner ett driv för att arbeta med ungdomar som befinner sig i en svår social situation. Du är trygg i dig själv samt har en förmåga att behålla ditt lugn, även under pressade situationer. Du kan sätta tydliga gränser när det behövs och trivs med att arbeta med ungdomar. Fallenhet för att motivera ungdomar är en resurs då detta är essentiellt i behandlingsarbetet på avdelningen. Som person kan du både arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som du har förmåga att samarbeta, vara noggrann och känner ett stort ansvar för arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-23 Referensnummer: A1081215
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lena Thomasson
Avdelningsföreståndare
010-4535381
Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 53 22

Magnus Nilsson
OFR
010-4535307

Thomas Lindmark
Facklig företrädare SECO
010-4533382


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför anställning tas utdrag ur Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister.