Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder en intressant och trevlig arbetsplats med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Du kommer att bli en del av det tvärprofessionella team som finns kring klienterna där du deltar i arbetet med de utrednings- och behandlingsinsatser som ges våra klienter. Du kommer även att vara behjälplig med att insatserna planeras och utförs samt att dokumentationen sker enligt gällande lagar och riktlinjer. En central del av arbetet är att du samverkar med placerande socialtjänst samt upprättar klienternas behandlingsplan. Du samordnar de utredningsinsatser som krävs för att fullfölja SiS utredningsansvar, I ditt arbete ingår också att handleda behandlingspedagoger i det dagliga motivationsarbetet

Kvalifikationer

-Du bör vara socionom, socialpedagog eller ha annan akademisk utbildning om minst 180 hp som arbetsgivaren bedömer likvärdig, -Du förutsätts kunna organisera ditt arbete på ett adekvat sätt och arbeta i enlighet med den värdegrund och mål, lagar och riktlinjer som finns inom myndigheten. - Du är en trygg och stabil person som har personlig mognad och god självkännedom. Det är viktigt hur du som person passar in, det vill säga personlig lämplighet. -Du ska ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift, -Tidigare erfarenhet av att arbeta på institution och/eller av arbete på liknande befattning är meriterande. - Tidigare erfarenhet av arbetsledning är meriterande. -Körkort är ett krav. - Beredskapstjänstgöring kan bli aktuell. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31 Referensnummer: 2.9.1-436-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Katarina Abrahamsson
Avdelningsföreståndare
010-453 61 81
Merja Aahtila
Ordförande SACO-S


Sara Ohlsson
Behandlingssekreterare

Åsa Magnusson
SEKO


Stefan Eriksson
Ordförande OFR
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.