Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Kommunikatör med inriktning sociala medier

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

SiS ökar nu sin aktiva närvaro i social medier och söker en kommunikatör med inriktning på sociala medier. SiS kommunikationsverksamhet omfattar intern och extern kommunikation, mediekontakter, marknadsföring av SiS i rekryteringssyfte, forskningskommunikation och interns stöd i kommunikationsfrågor. Tillsammans med drivna kollegor i en kompetent och samarbetsinriktad arbetsgrupp kommer du utveckla och befästa SiS plats i social medier.

Kvalifikationer

Du ska ha: • Eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet • Gedigna kunskaper om sociala medier som strategiskt kommunikationsverktyg • Omfattande erfarenhet av arbete med sociala medier inom myndighet, företag eller idéburen organisation • Erfarenhet av arbete med att utveckla och implementera policy och handhavandedokument för social medier Du bör ha: • Erfarenhet av målgruppsanpassad kommunikation • Erfarenhet av intern rådgivning i kommunikationsfrågor Vi söker dig som är självgående och tar ett stort eget ansvar för att driva dina processer framåt. Det är viktigt att du relaterar till dina kollegor på ett lyhört och smidigt sätt och gärna samarbetar med andra. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar i arbetet, och ser nya möjligheter vid förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse SiS tillämpar provanställning om sex månader

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-03 Referensnummer: 2.9.1-1707-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ola Karlsson Rühmkorff
Enhetschef
010-453 40 05
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.