Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Ekonomiadministratör till Redovisningsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Redovisningsenheten vid SiS huvudkontor kvalitetssäkrar och genomför ekonomiprocesser från faktura till bokslut. Enheten ansvarar bl.a. för myndighetens ekonomisystem, kund- och leverantörsreskontra, fakturering och bokslut. Myndigheten har Unit4 ERP (Agresso) som ekonomisystem och Visma Proceedo som elektroniskt fakturahanteringssystem. Enheten agerar rådgivande och stödjande till huvudkontoret, verksamhetskontoren och SiS institutioner. Enheten består av tio medarbetare. I rollen som ekonomiadministratör arbetar du i första hand med leverantrösreskontra dvs. hantering av myndighetens samlade centrala leverantörsfakturor, underhåll och uppdatering av leverantörsregister, påminnelser och krav. Delar av rollen kommer även innefatta att du granskar reseräkningar för huvudkontoret och agerar som back-up till kollegor som arbetar med kundreskontra. I arbetsuppgifterna ingår även att ge stöd till ekonomifunktionen på institutionerna och dokumentera rutiner och processer som rör arbetsområdet. Du kommer också att arbeta med löpande redovisning, avstämningar och delta i bokslutsarbete. Du kommer att vara behjälplig med övriga arbetsuppgifter som är förekommande på en ekonomiavdelning.

Kvalifikationer

För att trivas hos oss behöver du vara noggrann, ansvarstagande samt kunna organisera och prioritera ditt arbete så att det blir utfört i rätt tid och med rätt kvalitet. Du tar initiativ när det behövs och samarbetar lyhört med kollegor i gruppen samt med övriga medarbetare i organisationen. Vi söker dig som har: • Lägst gymnasieutbildning med inriktning mot redovisning/bokföring eller liknande. • Flera års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift •Goda kunskaper i Officepaketet Meriterande: • Erfarenhet av ekonomisystemet Unit4 ERP (Agresso) • Erfarenhet av Visma Proceedo • Erfarenhet från statlig redovisning • Påbyggnadsutbildning med inriktning mot redovisning/bokföring eller liknande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse. SiS tillämpar provanställning om sex månader.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-11 Referensnummer: 2.9.1-3949-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Freddie Hellström
Enhetschef
010-453 40 12
Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.