Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker registrator till huvudkontoret

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Vi är ungefär 150 anställda, fördelat på sex avdelningar som tillsammans arbetar för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 anställda.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en förstärkning till registraturen som idag består av en registrator och en arkivarie. I din roll som registrator kommer du att ansvara för huvudkontorets hantering av allmänna handlingar och diarieföring. Du förväntas att tillsammans med dina kollegor inom registratur- och arkivområdet kvalitetssäkra och förbättra huvudkontorets dokumenthantering. I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga registratorsuppgifter bland annat diarieföring, ansvar för SiS officiella e-postlåda, distribution av handlingar, posthantering och viss arkivering. Du ger stöd och service till medarbetare på SiS huvudkontor och hjälper till med administrativa uppgifter på juridiska avdelningen. I arbetsuppgifterna ingår även kontakt med allmänheten vid utlämnande av allmänna handlingar.

Kvalifikationer

Du ska ha: • högskoleutbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning, alternativt har du minst två års arbetslivserfarenhet som registrator • god kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktionen Du bör ha: • goda kunskaper i dokument- och ärendehanteringssystemet Ciceron (Diabas) och MS Office eller likvärdigt system • god kännedom om SiS verksamhet Vi söker dig som är servicesinnad och har lätt att kommunicera i tal och skrift. Du är van att arbeta självständig och att ta egna beslut efter myndighetens ramverk. För att trivas och lyckas i rollen är du strukturerad och noggrann. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi tillämpar 6 månaders provanställning Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-20 Referensnummer: 2.9.1-4836-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jonna Kindestam
Registrator
010-453 40 93
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Taina Niskala
Saco
010-453 40 35

Mikael Bergkvist
SEKO
010-453 41 87


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.